Aniversari de l'1 d'octubre

El PP avisa a Torra i els seus "sequaços" que s'estan guanyant "a pols" anar a presó

Casado insta Sánchez a convocar eleccions si no aplica el 155 i compara els CDR amb la 'kale borroka' basca

casadoegeamontserratpp

casadoegeamontserratpp

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha considerat aquest dilluns que el president de la Generalitat, Quim Torra, i els seus "sequaços" estan ja vulnerant la llei i cridant al trencament de la llei, i si segueixen així, ha advertit, s’estaran "guanyant a pols" ser detinguts i acabar a la presó.

En declaracions a Antena-3, García Egea ha valorat així el que està passant enl’aniversari del referèndum unilateral de l’1 d’octubre, i ha acusat els dirigents independentistes d’estar "cridant al trencament de la llei i de l’ordre constitucional".

Així, ha denunciat que s’"exhibeixin" les urnes amb què es va intentar "retallar" la igualtat dels espanyols i ha assenyalat que els dirigents independentistes estan animant a provocar "aldarulls" i "tallar els carrers".

Acompanyar Junqueras o Puigdemont

Per això, ha advertit que "si la justícia actua", els dirigents independentistes tenen "dues opcions", o "acompanyar Junqueras" a la presó o "anar-se’n a Brussel·les exiliats amb Puigdemont".

Després ha explicat aquesta última expressió a l’assenyalar quel’"exili" de Carles Puigdemont és "un exili forçós perquè cal complir la llei, i quan un no compleix la llei ha de fugir i al final es converteix en un pròfug de la justícia".

I en el cas de Puigdemont "un pròfug de la justícia vergonyant per a tots els que creiem en Catalunya i l’estimem".

Teodoro García Egea ha insistit a "parlar clar" als dirigents independentistes perquè entenguin que si continuen trencant la llei o animant a fer-ho, i si es recorda l’1 d’octubre com un fet "heroic" quan va ser "vergonyant i vergonyós", a més d’un cop contra la democràcia, després que "no vinguin a dir que són presos polítics".

"Es poden posar molts llaços grocs, manifestar-se tant com vulguin, però sense trencar la llei i sense insultar amb aquests símbols excloents jutges i fiscals i tot l’ordenament jurídic", ha dit el número dos del PP.

Per això, "quan la llei caigui sobre ells", que després no vagin dient que estan "oprimits" i si l’ordenament jurídic els condemna o els manté a la presó serà perquè "s’ho estan guanyant a pols".

CDR i 'kale borroka'

Notícies relacionades

En aquesta línia, el president del PP, Pablo Casado, ha instat aquest dilluns el president Pedro Sánchez a convocar eleccions generals si el Govern no aplical’article 155 de la Constitució a Catalunya. "Si no, és un incompetent o còmplice dels colpistes", ha assenyalat.

Així mateix, Casado ha comparat a través d’un missatge a Twitter l’acció delsComitè de Defensa de la República (CDR) amb la violència de carrer –'kale borroka'– de l’esquerra abertzale al País Basc.