Lluita pel control

Iglesias i Bescansa s'enfronten pel lideratge de Podem a Galícia

El secretari general de la formació morada li retreu que fa "20 anys que viu a Madrid"

La diputada replica que "les gallegues no deixen de ser-ho quan emigren"

iglesiasbescansapodemos

iglesiasbescansapodemos / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha reconegut que li "crida l’atenció" que l’exdirigent i diputada Carolina Bescansa pugui voler dirigir el partit a Galícia, malgrat que fa "20 anys que viu a Madrid" i que fa uns mesos es va mostrar disposada a presentar-se en les eleccions autonòmiques d’aquesta Comunitat.

Així ho ha assegurat en una entrevista a La Sexta, després d’assegurar que no parla amb Bescansa des que l’exdirigent va difondre per error a l’abril un document en el qual s’esbossava un pla per aspirar a desbancar Iglesias del lideratge de Podem, començant per la Comunitat de Madrid.

"Jo no parlo amb la Carolina des que es va fer públic aquest document. Em crida l’atenció que algú que fa 20 anys que viu a Madrid i que fa temps que es va fer públic que volia anar a l’Assemblea de Madrid vulgui dirigir Podem Galícia", ha afirmat Iglesias, que ha assenyalat que, com ell, hi ha "molta gent" que es fa la mateixa pregunta.

No obstant, ha assegurat que la decisió sobre la nova direcció gallega la decidiran els inscrits i que, a més, com a secretari general del partit ha de ser "neutral" i "respectuós". Per això, s’ha negat a fer més comentaris sobre el pas que estudia fer Bescansa. A més, ha assegurat que els inscrits no els volen veure "parlant de la interna".

L’actual direcció de Podem Galícia va anunciar diumenge que ha proposat a Bescansa presentar-se com a candidata per ser la pròxima secretària general de la formació morada a Galícia i enfrontar-se així amb el diputat portaveu d’En Marea  al Congrés, Antón Gómez-Reino, afí a Iglesias.

Ha sigut la mateixa Bescansa qui poc després ha confirmat a Twitter que està estudiant aquesta oferta. El seu paper en el partit a nivell estatal ha anat minvant des que en l’assemblea de Vistalegre 2 del febrer del 2017 va quedar fora de la direcció, després de defensar sense èxit una tercera via davant la disputa entre Iglesias i l’exnúmero dos del partit i actual candidat a Madrid, Íñigo Errejón.

Missatge a Iglesias

Notícies relacionades

La diputada per Madrid, que va formar part de l’equip cofundador de Podem, va quedar definitivament relegada l’abril d’aquest any, després de fer públic per error l’esmentat document, que va ser interpretat pels pablistes com un intent de cop intern per aconseguir el control del partit.

Bescansa ha enviat en el seu compte de Twitter un missatge a Iglesias: "Les gallegues no deixem de ser-ho quan emigrem". "Gràcies, Podem Galícia, per pensar en mi. Demà decidirem què fer", ha escrit.