ELECCIONS MUNICIPALS

Albert Rivera, sobre Valls: "L'objectiu és guanyar Barcelona"

Casado assegura que es presentaran amb les seves pròpies sigles, però no descarta un diàleg per aconseguir "una majoria constitucionalista"

zentauroepp44821299 graf2266  barcelona  29 08 2018   el presidente de cs  alber180903135537

zentauroepp44821299 graf2266 barcelona 29 08 2018 el presidente de cs alber180903135537 / MARTA PEREZ

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat aquest dimecres que la candidatura de l’ex primer ministre francès Manuel Valls a l’Ajuntament de Barcelona és "una possibilitat de lluitar de tu a tu" per l’alcaldia. En declaracions al Congrés, Rivera ha assegurat que se sent "orgullós" de la decisió de Valls i ha explicat que l’"objectiu és guanyar Barcelona". A més, ha assenyalat que aquesta és "una bona notícia per als constitucionalistes", tot i que no satisfarà tant "independentistes i populistes".

Rivera ha fet èmfasi en el fet que Valls suposa una oportunitat perquè portar fins a l’Ajuntament de Barcelonaun "alcalde que no posi llaços grocs", sinó que "defensi la Constitució" i que "estengui la mà transversalment a tots els catalans i barcelonins". En aquest sentit, el líder de Ciutadans ha insistit que l’ex primer ministre francès podria ser el primer alcalde de Barcelona que "parli bé d’Espanya i no contra Espanya".

Sobre les diferències ideològiques que poden distanciar Valls i la formació taronja, Rivera ha afirmat que la "convergències ideològiques i de valors constitucionalistes, d’igualtat i progressistes és absoluta" i ha ironitzat al dir que seria "molt poc coherent que el candidat que recolzi Cs fos independentista".

Sobre la idea que Manuel Valls es presentés amb una candidatura en què pogués integrar independents, el dirigent de Ciutadans ha recordat que el seu partit "va néixer com una plataforma civil" i que ja suposa un signe de "normalitat" que en les seves llistes hi hagi "gent independent". "El meu objectiu no és tenir un regidor més o menys, o tres o quatre independents. El meu objectiu és guanyar Barcelona", ha assegurat.

Campuzano: "Un paracaigudista"

Notícies relacionades

El president del PP, Pablo Casado, també s’ha pronunciat sobre la decisió de Manuel Valls i, tot i que ha deixat clar que la seva formació es presentarà a l’alcaldia amb les seves pròpies sigles, ha assegurat que serà necessari el diàleg perquè “els constitucionalistes” obtinguin “una majoria suficient". En aquesta línia, fonts populars han explicat que la intenció és sumar, després de les eleccions, amb les forces constitucionalistes.

No obstant, la decisió de Valls no ha agradat a tothom. El portaveu del PDECat al Congrés, Carles Campuzano, ha qualificat el polític francès d’“un paracaigudista, un polític fracassat a França, que allà no el volien” i ha afirmat que “coneix molt poc de la realitat de Barcelona”.