La nova líder de Podem advoca per no confluir amb els comuns sinó anar només en coalició electoral

Bail demana aparcar els conflictes interns després d'haver tingut quatre secretaris generals en tres anys i mig

jregue37155886 sant feliu de llobregat 03 02 2017  pol tica   pablo iglesia180925133824

jregue37155886 sant feliu de llobregat 03 02 2017 pol tica pablo iglesia180925133824

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Catalunya torna a ser un mal de cap per a Pablo Iglesias. Després que Albano Dante Fachin es negués al fet que Podem s’afegís a la confluènciad’Ada Colau, el líder de Podem va animarXavier Domènech que es presentés a les primàries per pacificar una sucursal que havia viscut en la crisi permanent. Després de la dimissió de Domènech, el partit va convocar eleccions per succeir-lo que van acabar oferint un resultat inesperat. Noelia Bail va ser elegida nova secretària general després de donar el 'sorpasso' i imposar-se per només 19 vots al candidat oficialista, Jaume Durall. La que fos secretària de Feminismes i Coordinació Interna de Fachin no és partidària de confluir i diluir-se en la Catalunya a Comú, com havia advocat Domènech. Malgrat això, haurà de cohabitar amb un Consell Ciutadà en qui les seves tesis són minoritàries. El màxim òrgan del partit, en què Bail només tenia 3 dels 43 membres, continua apostant per la confluència.

Notícies relacionades

Bail s’ha remès a la consulta interna del novembre passat, en què les bases van apostar per anar en coalició a les eleccions del 21-D, per defensar que aquesta ha de ser la fórmula de relació amb els comuns. Ho ha dit en una roda de premsa en què ha comparegut juntament amb Durall, el candidat oficialista, per donar imatge d’unitat i en què ha reiterat la seva aposta per “allargar la mà”. “No s’ha entès la meva relació amb Pablo Iglesias. Vinc d’un mandat amb Albano Dante Fachin, hi va haver tensions, però el que ens defineix no és l’eix nacional, sinó el social. Ara és moment de mirar cap al futur i guanyar les eleccions”, ha explicat Bail. De cara a les municipals ha apostat per donar “autonomia territorial” als cercles podemistes perquè explorin els pactes que considerin més pertinents. “Només ells coneixen quins espais construir per guanyar, per la casuística de cada territori”.

Podem Catalunya ha tingut quatre secretaris generals en tres anys i mig i per això Bail tindrà ara el repte d’aportar estabilitat a un espai que, des del seu naixement, ha viscut en convulsió permanent a Catalunya.