02 juny 2020

Anar al contingut

A presó des del juny

Presons preveu el primer permís per a Urdangarin a finals del 2019

Institucions Penitenciàries estima que l'exduc obtingui l'autorització entre novembre i desembre de l'any que ve

El Periódico / Agencias

Presons preveu el primer permís per a Urdangarin a finals del 2019

Ballesteros

El secretari general d’Institucions Penitenciàries, Ángel Luis Ortiz, ha assenyalat aquest dilluns que la situació de l’exduc de Palma, Iñaki Urdangarin, a la presó de Brieva (Àvila) és l’“habitual” i ha assenyalat que té el segon grau, ja que així ho estableix el reglament. Així mateix, ha indicat que preveu que el novembre o el desembre del 2019 rebi el seu primer permís.

En una entrevista a ‘RNE’, Ortiz ha remarcat que el 18 de juny, quan Urdangarin feia dos mesos que era a la presó, se'l va classificar en règim ordinari, cosa que “legalment s’ha de fer dins dels tres primers mesos” de presó. A més, el responsable d’Institucions Penitenciàries ha explicat que la possibilitat d’un trasllat del gendre del Rei - “que en compleix com un pres més” –a cap altre centre penitenciari, “no s’ha plantejat”, però ha afegit que això depèn de “les mateixes peticions” dels presos.

Preguntat sobre quan obtindrà el seu primer permís, Ortiz ha assenyalat que aquests es donen quan el pres compleix dos requisits: bona conducta i haver complert la quarta part de la condemna. Per això, ha assenyalat que la data prevista és entre novembre i desembre del 2019.

A més, Ortiz ha defensat que les “circumstàncies especials” que envolten la presó en què compleix l’exduc són les “pròpies que requereix el cas”. Ha reiterat que “complirà la condemna en una presó espanyola d’acord amb el marc normatiu que existeix”.