pressions a catalunya

Casado acusa Delgado de mentir sobre Villarejo i li reclama explicacions

El líder del PP respon a Sánchez que «a Quebec al final va encallar» i reclama que s'apliqui el 155 «el temps que faci falta»

45002153 60

45002153 60 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha apuntat aquest dilluns que la ministra de Justícia, Dolores Delgado, va mentir sobre la seva relació amb l’excomissari de Policia José Villarejo, i ha demanat que doni explicacions després de la publicació d’un enregistrament que evidencia una estreta amistat.

Aquest dilluns el mitjà digital Moncloa.com publica diversos àudios gravats el 2009 en un dinar d’agraïment que Villarejo, avui en presó preventiva, va donar per a la concessió d’una medalla al mèrit. En aquest esdeveniment l’ara ministra actua amb familiaritat i se l’escolta comentar temes quotidians. Hi van participar l’exmagistrat Baltasar Garzón, el llavors director adjunt operatiu (DAO) de la Policia Nacional, Eugenio Pino, i tres comandaments policials adjunts al DAO d’aquella època: Enrique García Castaño, àlies ‘El Gordo’; Miguel Ángel Fernández Chico (mort) i Gabriel Fuentes.

Casado, en declaracions a Onda Cero, ha apuntat que aquests àudios assenyalen que l’ara ministra podria haver participat en una “mediació en estructura parapolicial”. I ha assegurat que la revelació demostra que Delgado “va mentir” sobre la seva relació amb l’excomissari, per la qual cosa ha demanat que en doni explicacions.

Des de Podem, la coportaveu de l’Executiva, Noelia Vera, ha dit que creu que la ministra “haurà de donar explicacions”. “Haurà de donar explicacions, evidentment, si hi ha hagut aquesta conversa. Escoltarem també què diu la ministra”, ha assegurat la diputada morada en declaracions a la Sexta. 

Casado, sobre Catalunya

A més, ha tornat a insistir a reclamar al president del Govern, Pedro Sánchez que s’“apliqui el 155 el temps que faci falta”.

Sobre les pressions dels independentistes a Catalunya, el líder conservador ha opinat que el Govern no pot parlar amb qui “posa una pistola a sobre de la taula”.  Qüestionat després sobre aquestes paraules, Casado ha assenyalat després que “és una manera de parlar” sobre les pressions a Catalunya.

A més, ha respost a les paraules de Sánchez des de Canadà, a l’assenyalar que “a Quebec, després de dues consultes, al final va encallar, però les sortides de les empreses va ser irremeiable”. En una roda de premsa amb el seu homòleg canadenc Justin Trudeau, Sánchez havia advocat una “solució política” al conflicte català.

Sense indults per sedició i rebel·lió

Notícies relacionades

D’altra banda, el Partit Popular registrarà aquest dilluns la proposició de llei per prohibir els indults a condemnats per sedició i rebel·lió anunciada dissabte passat.

En un missatge en el seu perfil personal de la xarxa social Twitter, Casado va donar a conèixer la iniciativa després que la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, es mostrés partidària en una entrevista d’indultar els líders independentistes catalans en cas que siguin condemnats pel Tribunal Suprem.