Estudis universitaris del líder del PP

L'URJC no detecta irregularitats en la llicenciatura d'ADE de Casado

L'entitat continua la investigació sobre el màster en Dret Autonòmic i Local que va realitzar en el curs 2008/2009

pablo casado 43183897892

pablo casado 43183897892

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La inspecció de serveis de la Universitat Rei Joan Carles (URJC) ha arxivat la informació reservada que va obrir d’ofici sobre la llicenciatura en Administració i Direcció d’Empreses (ADE) del president del PP, Pablo Casado, després de no detectar-hi irregularitats, segons ha informat aquest divendres el rector, Javier Ramos, al consell de govern.

En un comunicat, la universitat ha explicat que el servei d’inspecció ha analitzat tots els procediments formals administratius de l’alumne, com el seu expedient acadèmic complet, matriculació, pagaments, qualificacions, actes i convalidacions.

En vista de la documentació rebuda, el servei d’inspecció ha realitzat les "consultes necessàries" i ha mantingut reunions amb els serveis que han traslladat la informació de Casado. "Els responsables d’aquests serveis han verificat la documentació remesa i han constatat que no hi ha indicis de caperror", destaquen des de la universitat. Igualment, el trasllat de l’expedient des de la Universitat Pontifícia de Comillas es va realitzar correctament.

Màster investigat

El servei d’inspecció de l’URJC va obrir aquesta informació reservada d’ofici arran de les diverses informacions aparegudes en els mitjans de comunicació sobre els estudis cursats per Casado a la Universitat Rei Joan Carles, a més del màster oficial en Dret Autonòmic i Local que va cursar en 2008-2009, que està sent objecte d’investigació judicial.

Pel que fa al màster que va cursar en el qüestionat Institut de Dret Públic, la universitat explica que "està col·laborant amb la justícia aportant totes les dades que els requereixen", recalcant que l’estudi cursat per Casado era universitari de segon cicle conduent a l’obtenció del títol oficial de màster.

Notícies relacionades

També ha detallat que les convalidacions sol·licitades per l’alumne i reconegudes per la universitat, així com les qualificacions obtingudes, "van anar seguint el procediment i la normativa corresponent als estudis de postgrau, i, en particular, al reial decret 56/2005".

De fet, es van articular d’acord a aquesta normativa les "instruccions per a les convalidacions relatives als programes oficials de postgrau". Tot ha sigut aportat al jutjat, expliquen, i recorden que no era preceptiva la realització del treball de final de màster, com sí que ho va ser en edicions posteriors regulades pel reial decret 1393/2007.