POLÈMICA PELS ESTUDIS UNIVERSITARIS

La Complutense va detectar un canvi de notes en l'expedient de Pablo Casado

Segons la inspecció, es va substituir un 'no presentat' per un 'aprovat'

pablo casado 43183897892

pablo casado 43183897892

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expedient del líder del PP, Pablo Casado, en la llicenciatura de Dret al centre Cardenal Cisneros registra un canvi de notes en Dret Natural amb una firma que, segons la inspecció de la Universitat Complutense (UCM), "no sembla que sigui la mateixa" que la de la professora que impartia aquesta assignatura.

Segons publica aquest dimarts ‘Eldiario.es’, el juny del 2007, en l’acta d’aquesta assignatura, el llavors diputat autonòmic del PP apareixia com asuspès,mentre que en la convocatòria de setembre figura com ano presentat,"però algú va canviar l’acta i li va posar ‘a posteriori’ unaprovat".

La professora que impartia l’assignatura, sobre la firma de la qual hi ha dubtes, és la mateixa que va denunciar haver rebut "indicacions" per aprovar Casado i és l’única del claustre del Cardenal Cisneros, centre privat adscrit a la Complutense, que va suspendre el líder del PP quan es va presentar a un examen.

Presumptes pressions d’Aguirre

La Complutense va posar en marxa una inspecció interna després que el diari 'El Mundo' publiqués unes declaracions de l’antic director del centre, Alberto Pérez de Vargas, en què assegurava que la llavors presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va pressionar perquè Casado acabés la llicenciatura, tot i que posteriorment es va retractar.

Pablo Casado va estar tres anys al Cardenal Cisneros i en només dos cursos va aprovar el 70% de les assignatures de la carrera.

Notícies relacionades

‘Eldiario.es’ ha tingut accés a les actes de la investigació interna de la llicenciatura de Casado a través del portal de transparència d’aquesta universitat (expedient 34/2018), amb data del 3 de juliol passat.

A les preguntes de la inspecció, que va arxivar la investigació, la professora va respondre: "Suposo que és un error de transcripció, l’examen estava aprovat".