Polèmica pels màsters

Feijóo assegura que el PP no contempla la imputació de Casado

El president de Galícia afirma que el líder 'popular' és "la persona més tranquil·la sobre els seus fets i actuacions"

undefined43923675 graf6104  la coru a  23 06 2018   el candidato a la presiden180623150755

undefined43923675 graf6104 la coru a 23 06 2018 el candidato a la presiden180623150755 / Cabalar

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest divendres que en el Partit Popular no contemplen "en cap cas" que el president de la formació, Pablo Casado, acabi imputat per la polèmica entorn dels seus estudis de màster.

Així ho va indicar en una entrevista a Antena 3, en què va explicar que va parlar amb Casado abans, durant i després del Congrés Nacional en què va aconseguir la victòria i sempre li va transmetre que estava "absolutament" tranquil en aquest assumpte.

"En el partit, la persona que més tranquil·la està sobre els seus propis fets i actuacions és Pablo Casado. I si ell està tranquil, es pot imaginar que els altres també", va manifestar el president gallec.

Dit això, va assenyalar que en el PP no contemplen "en cap cas" la hipòtesi que sigui imputat, tot i que calgui esperar el que digui el Tribunal Suprem referent a això. "El veig absolutament tranquil i segur del que ha fet", va dir per concloure aquesta qüestió.

Successió de Rajoy

També va parlar de l’expresident del Govern i del PP Mariano Rajoy, amb qui va confirmar que ha dinat a l’estiu en un parell d’ocasions. Va negar que la seva relació s’hagi refredat i va lloar la manera com se’n va anar de la política, perdent qualsevol tipus d’aforament i demostrant que és "una persona honrada".

Sobre les primàries del PP i l’esperança que van dipositar en ell per a la successió gran part dels seus companys, Feijóo va assegurar que Rajoy "mai" li va dir que era la seva preferència, en conseqüència amb la seva proclama de "no intervenir al Congrés". "No és ni la seva manera de ser ni el seu estil", va explicar.

Notícies relacionades

"Jo havia d’escollir entre els gallecs o presidir el meu partit i vaig triar els gallecs", es va justificar, mentre que va assenyalar que la seva única preocupació a l’anunciar que no pensava competir pel lideratge de Génova és que era conscient que "decebria alguna gent".

En aquest moment, va prosseguir Feijóo, el PP té un president amb "una llarga vida política al davant i nosaltres estem darrere d’ell". "En la vida, hi ha vegades que a un li agradaria estar a dos llocs, però s’ha de d’escollir, i jo ho he fet. I tot el que soc en política ho dec als gallecs", va concloure.