a madrid

Pancartes contra l'exhumació de Franco davant la seu del PSOE

Un grup reduït de persones ha penjat missatges acusant els socialistes de ser "profanadors de tombes"

ferraz

ferraz

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

Un grup reduït de persones ha desplegat aquest migdia dues pancartes davant la seu del PSOE alcarrer Ferraz acusant els socialiastes de ser "profanadors de tombes" per la seva decisiód’exhumar les restes de Franco del Valle de los Caídos.

Cap a les 14.00 hores d’aquest dijous, diversos individus es van col·locar en fila davant la seu del partit i van desplegar dues pancartes que portaven enrotllades. Al costat del rostre del president del Govern, Pedro Sánchez, imprès en la tela, es podia llegir "PSOE, profanador de tombes" i "el Valle no es toca".

Mentre les pancartes van estar desplegades, va passar per davant la seu del PSOE una furgoneta mostrant en un plafó els rostres de Sánchez, el diputat d’ERC Gabriel Rufián i el coordinador d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, a qui s’acusa d’odiar la creu i a qui s’adverteix que "el Valle no es toca".

Passats uns quants minuts, els protagonistes de la protesta van abandonar el lloc sense que es produís cap aldarull i sense que ningú des de la seu del partit els convidés a marxar, han relatat a Europa Press fonts de la formació. La pancarta desplegada és idèntica a la que va aparèixer als voltants de la finca estatal de Quintos de Mora, on el Govern va organitzar una jornada de convivència al tornar de l’estiu.

Notícies relacionades

El moviment 'El Valle no es toca' és darrere d’aquestes accions, que s’estan succeint en altres punts de la geografia espanyola, on les seus locals del PSOE apareixen folrades d’adhesius amb missatges similars als de les pancartes.

Aquesta tarda el PSOE ha publicat un tuit amb una imatge de les pancartes en el qual lamenta que la seva seu "tampoc se salva dels atacs feixistes".