govern

L'alcalde de Jun renuncia al càrrec per incorporar-se al gabinet de Pedro Sánchez

José Antonio Rodríguez es va fer popular per governar el seu poble a través de Twitter

zentauroepp36040443 jose antonio rodriguez  alcalde  en su despacho del ayuntami180917195535

zentauroepp36040443 jose antonio rodriguez alcalde en su despacho del ayuntami180917195535

1
Es llegeix en minuts
Efe / Granada

L’alcalde de Jun (Granada), José Antonio Rodríguez Salas (PSOE), ha renunciat al càrrec per incorporar-se al departament d’Anàlisi del gabinet de la Presidència del Govern.

Rodríguez, que dimitirà aquesta tarda en un ple extraordinari i serà substituït per la número dos de la llista, Aurora Suárez Muñoz, ha registrat aquest dilluns un escrit per informar de la seva renúncia a l’ajuntament, on ha exercit com a regidor des del 1991 i com a alcalde –durant quatre mandats per majoria absoluta– des del 2005.

"Teledemocràcia"

Conegut per implantar, a través de Twitter, el model de "teledemocràcia" en aquest poble granadí de 3.700 habitants, el fins ara alcalde de Jun diu en l’escrit, al qual ha tingut accés Efe, que ha sigut "la persona més feliç del món" lluitant cada dia, no només per les grans infraestructures empreses, sinó per la "felicitat i el futur" dels veïns del municipi.

"La lluita perquè l’aigua de Granada entrés a Jun i els cigrons no s’endurissin", la celebració de les primeres eleccions electròniques d’Espanya, el primer ple municipal retransmès per internet i la posada en marxa d’infraestructures com la circumval·lació i altres de socials i educatives són alguns dels èxits que enumera l’alcalde en el seu escrit de renúncia.

Notícies relacionades

"Avui, el nom de Jun és conegut al món sencer gràcies a una imatge impecable que hem pretès oferir des del minut u i des del 'The New York Times' i fins al 'Sydney Morning Herald', més de 200 telenotícies i televisions de tot el món han parlat i continuaran parlant d’un poble que ha practicat la democràcia horitzontal com a forma de visibilitat mútua entre tots", afegeix.

Rodríguez Salas es va posicionar a favor de l’actual president del Govern, Pedro Sánchez, durant el procés per a l’elecció del secretari general dels socialistes, i el 2013 es va arribar a presentar a les primàries del PSOE andalús junt amb la presidenta de la Junta, Susana Díaz, i l’exconseller i actual ministre d’Agricultura i Pesca, Luis Planas.