CONSELL DE MINISTRES

El Govern reverteix divendres les retallades en educació del PP

Sánchez afirma que les aules tindran "menys alumnes i més capacitat de pedagogia per part dels mestres"

undefined44933744 madrid   07 09 18    isabel celaa  portavoz del gobierno  y 180907145058

undefined44933744 madrid 07 09 18 isabel celaa portavoz del gobierno y 180907145058 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
EFE

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha avançat aquest dimarts que el Consell de Ministres de divendres vinent aprovarà un avantprojecte de llei que revertirà "totes" les retallades pressupostàries dutes a terme per l’anterior Executiu del PP en l’àmbit educatiu.

"Ho farem perquè aquells que, per exemple, tenim filles en escoles públiques –i que hem vist durant aquests anys elevar la ràtio d’alumne per professor– puguem veure els nostres fills, filles, nets i netes en aules amb menys alumnes i amb més capacitat de pedagogia per part dels mestres", va manifestar en el Senat, en resposta al portaveu d’Units Podem, Ramón Espinar.

Les ràtios i les hores lectives

Tot just arribar al poder, la ministra d’educació, Isabel Celaá, ja va avançar la seva intenció de fer marxa enrere en les retallades en l’educació no universitària introduïdes mitjançant el reial decret llei 14/2012 pel Govern del PP. 

La previsió del Govern de Sánchez és revertir tres mesures molt discutides per la comunitat educativa: la possibilitat d’elevar fins a un 20 % les ràtios màximes d’alumnes per aula, l’augment obligatori de la jornada lectiva dels docents i l’espera de 10 dies lectius per nomenar funcionaris interins que substitueixin professors titulars de baixa.

Notícies relacionades

Algunes d’aquestes mesures han sigut revertides ja per algunes comunitats autònomes. Malgrat això, les autonomies governades pel PP van abandonar la conferència sectorial en la qual la ministra, el juliol passat, els va avançar els canvis, per expressar que compartien les mesures però no la unilateralitat del Govern ni que l’avantprojecte no vagi acompanyat delfinançament necessari per augmentar el nombre de professors. 

Malgrat aquestes crítiques, l’Executiu segueix endavant amb els seus plans. De fet, Sánchez es va comprometre dijous passat, en la seva reunió amb Pablo Iglesias després de l’aturada estival i la baixa paternal del líder de Podem, a portar endavant els canvis educatius, que no entraran en vigor fins alcurs 2019-2020