Otegi visita a Lledoners els polítics catalans presos

El líder d'EH Bildu s'ha desplaçat a Catalunya per participar en els actes de la Diada

a

a

1
Es llegeix en minuts
Efe / San Sebastián

El líder d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha anat aquest dilluns a la presó de Lledoners (Barcelona) per visitar els polítics catalans presos i traslladar-los la seva "solidaritat absoluta en termes polítics i humans".

Otegi, que s’ha desplaçat a Catalunya per participar en els actes de la Diada, ha remès un comunicat a través de les xarxes socials, en el qual explica que aquesta tarda visitarà en aquest centre penitenciari els polítics empresonats, "a tots".

En aquesta presó actualment hi ha l’exvicepresident del Govern i líder d’ERC, Oriol Junqueras, i els exconsellers Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn.

Solidaritat amb Bassa i Borràs

El dirigent independentista ha estès la seva solidaritat a l’exconsellera Dolors Bassa i a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i també als "exiliats", començant per l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Alhora, ha tingut un record per "als presos polítics bascos, els exiliats i deportats bascos", la majoria dels quals membres d’ETA.

"Bascos i catalans hem compartit una història de patiment, però també hem compartit molts projectes i molts anhels", ha dit Otegi, que ha afirmat que Euskadi i Catalunya s’han "trobat en moltes ocasions" reivindicant els seus "projectes d’Estat, projectes independentistes i projectes de llibertat."

"No renunciarem a la nostra sobirania, ni a la nostra independència, no renunciarem a construir societats millors ni a Catalunya ni a Euskal Herria", ha afegit.

Notícies relacionades

Per acomiadar el seu missatge, gravat davant  l’entrada de la presó, Otegi ha al·ludit a una cita del primer ‘lehendakari’ del Govern Basc, José Antonio Agirre, per assegurar que "els bascos sempre amb Catalunya". "Sempre estarem defensant als sobiranistes a Catalunya", ha afegit.

La visita se celebra un dia abans de la que farà demà el president del PNB, Andoni Ortuzar, que també aprofitarà la seva presència a la Diada per visitar a Lledoners Junqueras, Rull, Turull i Forn.