TAULER CATALÀ

Riera acusa JxCat i ERC: és lògic que la gent se senti traïda

Segons la CUP, des del Govern i la Mesa del Parlament es practica una "absoluta obediència a l'Estat"

Riera avisa Buch que el "farà responsable" de qualsevol possible "pal" per part de la policia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat de la CUP Carles Riera ha acusat aquest divendresJxCat i ERC d’"absoluta obediència a l’Estat" des de la Mesa del Parlament i des delGovern, per això diu que "és lògic que la gent se senti traïda i amb malestar, no només per la repressió, sinó per les debilitats de les formacions independentistes."

En una entrevista a Ràdio4, el dirigent independentista ha assegurat que "en aquests processos el que fa més mal és la pròpia debilitat", més que "la repressió de l’adversari". Per això, afirma, "és important superar-ho i que s’assumeixi la voluntat majoritària del moviment republicà". 

Riera ha insistit que la seva formació manté sobre la taula "la targeta vermella" per mostrar-la, probablement, al Govern de Torra. A més, ha afegit que s’ha de lluitar perquè el "Parlament sigui sobirà", i això passa, segons el dirigent, per "prioritzar els acords de la Cambra catalana per davant del Constitucional". "Això és una qüestió bàsica de sobirania, perquè si no assumim una subordinació colonial", ha afegit el membre de la CUP. 

Junta de Seguretat

Notícies relacionades

Respecte a les decisions preses en la Junta de Seguretat entre el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, entre les quals destaca el reforç d’antiavalots durant la Diada, Riera assegura que farà Buch "responsable" de qualsevol possible "pal" per part de la policia. 

A més, Carles Riera s’ha preguntat si "hi ha hagut algun canvi a la Generalitat", ja que ha destacat que Marlaska aplaudís la "lleialtat" del Govern ambl’Executiu central. I ha retret a Torra que intenti dialogar amb l’Estat, ja que "el mateix Estat diu que no és possible", motiu pel qual la CUP aposta per la "via unilateral".