AVÍS

Tardà: "Si algun independentista estúpid creu que pot imposar la independència, està equivocat"

El portaveu d'ERC al Congrés demana "canviar els conceptes" per entendre's a través del diàleg

66x-20180905-no-s-on-veieu-estratgies-partidistes---joan-tard- / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Si hi ha una cosa que caracteritzaJoan Tardà és la seva vehemència i que no té pèls a la llengua. Ho va demostrar una vegada més ahir dimecres, durant la seva intervenció en la Comissió de Política Territorial al Congrés, on va llançar un avís als navegants del vaixell independentista.

"Si hi ha algun independentista ingenu o estúpid que creu que pot imposar la independència al 50% dels catalans que no ho són, és evident que està absolutament equivocat", va clamar el portaveu d’ERC a la Cambra Baixa.

Estava donant la rèplica a la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, que va posar de relleu la relació establerta pel Govern de Pedro Sánchez amb la Generalitat a través de la comissió bilateral.

Referèndum i presos

Notícies relacionades

Tardà va argumentar que és necessari un referèndum que contempli "totes les opcions", inclosa la independència, igual com els independentistes han de comptar amb els catalans que no ho són. Per això mateix, va instar a "canviar els conceptes" per entendre’s a través del diàleg.

Igualment, va avisar l’Executiu central que per a ERC serà molt difícil "posar greix als engranatges" per a una solució del conflicte català si no corregeix la seva judicialització, i li va reclamar de nou actuar davant de la fiscalia per evitar que els polítics i líders independentistes siguin "escarmentats" amb penes d’entre 15 i 20 anys.