ENTREVISTA

Tardà avisa que la independència no arribarà per la "via de la insurgència"

Insisteix en la seva aposta pel diàleg, tot i que sense abandonar per complet la bandera de la desobediència

tarda

tarda

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha avisat que la independència no arribarà mai per la "via de la insurgència" i ha reclamat una vegada més eixamplar la base de ciutadans favorables a la secessió per poder culminar amb èxit el procés.

"¿Què seria bo? Que hi hagués un diàleg basat en el reconeixement mutu que les dues parts tenen el dret i l’obligació de contemplar la solució de l’altre [...]. Mai serem independents per la via de la insurgència. Però ells no aconseguiran mai que pertanyem a Espanya per una via que no sigui la democràtica", ha afirmat en una entrevista a 'El Temps'.

El dirigent republicà ha tornat a insistir en la seva aposta peldiàleg, tot i que ha avisat també que no abandonen la bandera de la desobediència si finalment fracassa la negociació.

Notícies relacionades

També ha reiterat que si la fiscalia no retira les acusacions contra els polítics independentistes catalans, això "dificultarà molt" l’aprovació dels Pressupostos que prepara el Govern de Pedro Sánchez.

En un altre moment de l’entrevista, Tardà ha defensat la posició d’ERC i ha negat que als republicans "els tremolin les cames", sobretot quan el 2010 van recolzarArtur Mas per evitar que tornés a pactar amb el PP. "S’han de tenir molts nassos per estendre la mà a CiU en aquell moment. A més, CiU estava tocada per la corrupció. Si algú pensa que dubtarem, és que no coneix ERC", ha afegit.