REACCIONS

Ciutadans, el PSC i el PPC retreuen a Torra que "exclogués" més de la meitat de catalans

Iceta considera que el discurs del president era en clau de "mobilització de cara a l'11-S"

torra

torra

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas; el del PSCMiquel Iceta, i el del PPCXavier García Albiol, han retret aquest dimecres al president de la Generalitat, Quim Torra, que en la seva conferència d’ahir "exclogués" la majoria dels catalans a l’adreçar-se només alsvotants independentistes.

"El més greu és un president que parla del poble de Catalunya, quan vol excloure més de la meitat dels catalans", ha dit Arrimadas en declaracions a RAC-1.

Arrimadas ha considerat, a més, que Torra, amb el seu discurs i amb el fet de pronunciar-lo al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i no al Parlament, demostra el seu "menyspreu" a les institucions catalanes i al conjunt de catalans.

"El discurs va tenir un contingut de monotema que anava dirigit als seus i no sé si a tots els seus [...]. Crec que tenen ganes d’allargar el xiclet i el que em preocupa és que volen escalfar el carrer", ha afegit la també portaveu nacional de Ciutadans abans de censurar que el president cridés "a la desobediència si les sentències no els agraden".

Així mateix, Arrimadas ha rebutjat la proposta d’un nou Estatut i, en aquest sentit, ha advertit al president del Govern, Pedro Sánchez, que la situació de Catalunya "no és un problema de competències".

"En clau de mobilització"

Iceta, per la seva banda, ha opinat a la mateixa emissora que el president de la Generalitat "continua cometent l’error de no dirigir-se al conjunt dels catalans, i sí només als que van donar suport" als partits independentistes en les eleccions catalanes, com segons el seu parer també va fer ahir en la seva conferència.

Segons el parer del primer secretari del PSC, el discurs de Torra estava pensat "en clau de mobilització de cara a l’Onze de Setembre", però ha considerat que el president "va esquivar la desobediència" i no va tancar la porta al diàleg amb el Govern del PSOE.

Finalment, Iceta ha lamentat que fins que no hi hagi sentència del judici pel procés que arrencarà aquesta tardor, Catalunya es quedarà en una situació de 'stand by'. "Es pretén tenir mobilitzada a la gent, però amb l’únic objectiu de mantenir viva la reivindicació i poca cosa més", ha remarcat.

Allargar el procés

En la mateixa línia, Albiol ha retret a Torra que el seu discurs no estigués dirigit a "tots els catalans", i ha qualificat l’actitud del president d’"irresponsable" al pretendre allargar un procés sobiranista que "no pot durar més temps".

Notícies relacionades

A RAC-1, ha rebutjat de nou la via d’un nou Estatut per a Catalunya: "¿Algú pensa que Quim Torra o Carles Puigdemont es conformaran amb un nou Estatut on es recullin noves competències per a la Generalitat de Catalunya?", s’ha preguntat

Albiol també ha demanat al cap de l’Executiu que plantegi "propostes assenyades". "O el Govern es pren seriosament el que passa a Catalunya o acabarem a bufetades", ha afegit en declaracions a Tele 5.

albiol-bofetadas / periodico