REPTE SOBIRANISTA

Xoc entre Calvo i Torra per l'amenaça d'un nou 155

La vicepresidenta demana que l'independetisme es deixi de "bravates" i el president respon que el temps d'amenaces "s'ha acabat"

torra-calvo

torra-calvo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe / Barcelona

Nou xoc entre el Govern espanyol i la Generalitat. En aquesta ocasió, entre la vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, i el president de la Generalitat, Joaquim Torra. Tot ha començat aquest matí quan Calvo, en declaracions a RNE, ha opinat que l’article 155 de la Constitució ha cobert ja els seus objectius a Catalunya i ara no fan falta "bravates", sinó esgotar fins al final les possibilitats de diàleg i acord sobre una millora de l’autogovern sense incomplir la Constitució.

En declaracions a RNE, Calvo s’ha referit així a les paraules que va pronunciar ahir el president de la Generalitat, Quim Torra, i a peticions posteriors com la del líder de Ciutadans, Albert Rivera, perquè l’Executiu central torni a aplicar l’article 155 de la Constitució.

Sense baixar la guàrdia

Notícies relacionades

Ha remarcat que el Govern espanyol no ha "baixat la guàrdia" davant l’independentisme i "sap quin és el límit que no es pot passar: l’incompliment de les normes, de la Constitució." "Si les proclames polítiques passen als fets, sabem què hem de fer", ha advertit.

Aquestes afirmacions han sigut interpretades com a amenaces per Torra, que en el seu compte de Twitter ha assegurat: "El temps de la por i les amenaces s’ha acabat a Catalunya. Guanyarem la República de tots. I la defensarem. Pels drets civils, socials i nacionals. Per Catalunya i per la vida".