EL DEBAT SOBERANISTA

Colau demana no fer una "ocupació massiva" de l'espai públic amb llaços grocs

L'alcaldessa de Barcelona rebutja de nou acudir a la manifestació de la Diada

colau-editada / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat aquest divendres que treure llaços grocs és una "actuació d’agressió" i ha considerat que no és el mateix penjar que despenjar, però ha afegit que no li agrada que hi hagi una "ocupació massiva" de l’espai públic amb uns símbols determinats, ja que pot generar "conflictes".

"No hem d’anar cap a una guerra de símbols, llaços i banderes. Demano sentit comú a tothom, més enllà que sigui legal o il·legal", ha afegit Colau en declaracions a RAC-1. A més, l’alcaldessa ha reclamat als que pengen llaços que tinguin en compte el medi ambient, ja que la gran majoria són de plàstic.

Així mateix, la líder dels 'comuns' ha carregat contra el grup deCiutadans, els líders del qual van acudir dimecres passat a retirar llaços a Alella, i els ha acusat d’actuar amb una "irresponsabilitat absoluta".

D’altra banda, Colau ha explicat que aquest any tampoc acudirà a la manifestació de la Diada que convoquen ANC, Òmnium Cultural i l’AMI: "Estic a favor del dret a decidir, no soc sobiranista ni independentista [...], però crec que la mobilització que impulsa l’ANC és clarament independentista i reforça la via unilateral. Per això no em sento convocada".

Aniversari de l’1-O

Sobre la commemoració del primer aniversari del referèndum independentista de l’1-O, l’alcaldessa s’ha mostrat a favor d’organitzar alguna cosa com a ajuntament. "L’1-O va ser una mobilització importantíssima, que ens va afectar molt com a ciutat", ha explicat, abans de detallar que estan pensant a impulsar taules de debat per cridar a la reflexió sobre el que ha passat durant aquest any.

Notícies relacionades

Així mateix, ha detallat que ha visitat diversos polítics presos com els exconsellers Dolors Bassa i Raül Romeva, l’exvicepresident Oriol Junqueras i el presidentd’Òmnium Cultural Jordi Cuixart, amb qui ha mantingut "llargues converses", i espera veure’s aviat amb l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

Colau també ha lamentat que en la concentració per l’aniversari delsatemptats del 17 d’agost la policia requisés pancartes "d’un signe polític i no d’un altre" i ha dit que demanarà explicacions a la Delegació del Govern a Catalunya per aquesta actuació, amb la qual ha dit que discrepa totalment.