Torra replica a Sánchez que la seva via és l'"obediència al poble de Catalunya"

El president recorda al Govern que havia promès una solució política

El president havia advertit al Govern que "ja sap quin és el camí si desobeeix"

zentauroepp44830913 pla mig del president de la generalitat  quim torra  passeja180831091022

zentauroepp44830913 pla mig del president de la generalitat quim torra passeja180831091022 / Gemma Sanchez

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha replicat a primera hora d’aquest divendres l’advertència que dijous li va fer el president del Govern contra la unilateralitat. Pedro Sánchez l’havia avisat que "ja sap quin és el camí si desobeeix".  A través de Twitter, Torra ha respost que la seva via és la de "l’obediència al poble de Catalunya" i la del "diàleg, la convivència i la no violència". "Creia haver entès que a un problema polític hi buscaríem una solució política", ha afegit.

Notícies relacionades

La resposta de Torra arriba poques hores després que Sánchez, des de Colòmbia, afirmés que, en vista d’una eventual tendència rupturista cap a la independència de Catalunya,  "Torra sap quin és el camí que oferiria tornar a l’unilateralisme, tornar a la fallida de la legalitat, tornar al desacatament". En aquest sentit, el president del Govern ha assegurat que el seu Executiu "té molt clar quins són els límits" i ha recordat que està disposat a dialogar amb el Govern en el marc del respecte a la legalitat. Sánchez ha criticat a Torra que quan planteja el debat de la unilateralitat "no es dirigeix a la majoria dels catalans".

En aquest context, Torra prepara la conferència del 4 de setembre en la qual marcarà l’estratègia de l’independentisme. Una conferència en què fixarà l’objectiu de la república catalana, però sense terminis ni concrecions. El text és fruit d’un intent per part del PDECat de cohesió interna amb ERC i de la lliçó apresa per part de la sobirania: que a la independència ja no toca posar-hi data.