TENSIÓ PELS SÍMBOLS

Casado proposa prohibir per llei els llaços grocs al carrer

Aposta per modificar la llei de símbols de 1981 «per exigir que no s'utilitzi la via pública per fer propaganda»

pablo casado 43183897892

pablo casado 43183897892

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president del PP, Pablo Casado, ha apostat aquest divendres per modificar la llei de símbols de 1981 “per exigir que no s’utilitzi la via pública per fer propaganda i, en el cas de Catalunya, amb uns emblemes que són antidemocràtics”, en al·lusió alsllaços grocs. “Cal evitar des de les institucions el que passa als carrers de Catalunya”, ha afirmat.

En la clausura de l’acte d’inici del curs polític del PP andalús a Álora (Màlaga), Casado ha advertit que la política que està aplicant el Govern socialista amb els independentistes és “irresponsable i inadmissible”, atès que ha criticat que Pedro Sánchez “està cedint als secessionistes perquè és ostatge dels vots que li van donar” perquè prosperés la moció de censura aMariano Rajoy.

Casado ha acusat el Govern central de permetre que “la crispació i la confrontació política arribi al carrer”, mentre que ha garantit a les forces constitucionalistes del país que no hi haurà problemes amb el PP: “Volem anar junts, amb Ciutadans i amb el PSOE de Catalunya, perquè tenim el mateix objectiu, recuperar la concòrdia i la prosperitat de Catalunya”.

Petició als ajuntaments

En aquest sentit, el president del PP ha afirmat que “junts hem d’exigir que les institucions a Catalunya que facin la seva feina” ja que “no podem dir-li només als ciutadans que facin la feina al carrer que no fan les institucions”. Per això, Casado demana alsajuntaments  “que prohibeixin l’ús de l’espai públic per posar llaços grocs”.

Notícies relacionades

Com a exemple, ha explicat que a Tarragona, on governa el PP en coalició amb el PSC, ha assumit la responsabilitat de retirar llaços grocs penjats sobre la muralla romana.

“Estem amb els valents que decideixen lliurement retirar aquests emblemes que els ofenen als carrers però, alhora, la nostra tasca fonamental és exigir a les institucions que ho facin”, ha afegit Casado.