POLÈMICA PELS LLAÇOS

Rivera compara l'agressió de la Ciutadella amb la baralla d'Altsasu

En els dos casos es va produir "una pallissa en tota regla", assegura el president de Cs

zentauroepp44804736 madrid  27 08 18  politica  albert rivera durante la reunion180829100919

zentauroepp44804736 madrid 27 08 18 politica albert rivera durante la reunion180829100919 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Cs, Albert Rivera, ha comparat aquest dimecres la presumpta agressió que va patir una dona dissabte per haver retirat llaços grocs al parc Ciutadella de Barcelona amb la què van rebre dos guàrdies civils i les seves nòvies a Altsasu (Navarra) 

En una entrevista a Antena 3 recollida, el líder taronja ha assegurat que en els dos casos es va produir "una pallissa en tota regla" i és per això que existeix la mateixa denúncia per delicte d’odi en el cas de la dona agredida a Barcelona i en l’agressió dels guàrdies civils d’Altsasu.

"Hi haurà qui vulgui justificar-ho, però jo soc incapaç de fer-ho, perquè crec que la violència no té cabuda en democràcia. En comptes de dir que és una baralla entre dues persones, és millor dir que això no té cabuda en democràcia", ha opinat Rivera.

Precisament, Cs ha convocat aquesta tarda una manifestació a Barcelona per defensar els que retiren llaços grocs i en "repulsa" contra la presumpta agressió que va patir aquesta dona en presència dels seus tres fills menors d’edat.

Al ser preguntat per la carta que el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va remetre aquest dimarts al conseller d’Interior, Miquel Buch, en la qual afirma que la seguretat pública, d’acord a la legislació, és competència exclusiva de l’Estat, Rivera ha defensat que"el que ha de fer el Govern" és, segons la seva opinió, retirar els símbols independentistes.

Regles de la democràcia

Considera que, fins que no es treguin els llaços grocs dels espais públics, "no es recuperarà la convivència a Catalunya" i és per això que ha instat l’Executiu central a actuar perquè no ho facin els independentistes.

"No puc compartir que m’ocupis l’espai públic, perquè és meu i és de tots els espanyols. A mi ni em passaria pel cap omplir totes les places de símbols de Cs per imposar les meves idees", ha afegit el líder taronja.

Notícies relacionades

Segons ha assegurat, hi ha una sentència del juliol que diu que els ajuntaments han de retirar les banderes separatistes. "No hi pot haver una bandera d’un partit, perquè, si no, estem trencant les regles de la democràcia", ha asseverat.

D’altra banda, Rivera ha afirmat que Espanya és el país "més democràtic del món", ja que considera que l’existència dels partits independentistes suposa "un exemple de pluralitat absoluta".