ENTREVISTA RADIOFÒNICA

Arrimadas: "Ja no es pot negar que hi ha una fractura social a Catalunya"

"Hem vist actes concrets de violència", assegura la líder de Ciutadans

"L'Administració, no la gent, hauria de retirar els llaços grocs", declara

zentauroepp44722602 barcelona 21 08 2018 pol tica la l der de la180829095621 / JORDI COTRINA

zentauroepp44722602 barcelona    21 08 2018        pol tica       la l der de la180829095621
arrimadas-cat-radio

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha considerat que "és evident i ja no es pot negar que hi ha una fractura social" a Catalunya que va més enllà de la discrepància ideològica, ha dit aquest dimecres en una entrevista a Catalunya Ràdio.

"Hem vist actes concrets de violència" aïllats però greus, ha assenyalat, i ha assegurat que els Mossos d’Esquadra han registrat més d’un centenar d’actes violents protagonitzats pels CDR.

Ha assegurat que la col·locació de llaços grocs a l’espai públic té "intencionalitat d’exclusió", "intencionalitat d’exclusió"i ha afirmat que un ajuntament que està ple d’aquests símbols no pensa en els ciutadans que no combreguen amb l’independentisme.

Sobre la presumpta agressió a una dona a la Ciutadella, ha apuntat que li sembla increïble que s’hagi qüestionat, especialment des dels mitjans de comunicació catalans públics, ha dit, i ha assegurat que "li han partit la cara davant dels seus fills" per haver retirat llaços.

En aquest sentit, ha afegit que "retirar llaços grocs no ho hauria de fer la gent, ho hauria de fer l’Administració", i ha criticat que hi hagi hagut festes majors aquest estiu plenes d’aquesta simbologia.

Mossos d’Esquadra

Notícies relacionades

Quan li han preguntat si els Mossos d’Esquadra estan actuant com a policia política, ha dit que el president de la Generalitat, Quim Torra, "la vol utilitzar" d’aquesta manera i cal investigar si els agents han rebut ordres polítiques per actuar contra els que retiren llaços, però no contra els qui els posen.

A més, Arrimadas ha relatat que es va veure amb dos dels polítics independentistes que ara estan a la presó abans que hi entressin i els va advertir "fora de micro" de les conseqüències que podien comportar els seus actes, però es van mostrar convençuts de les seves accions tot i que no creien que arribarien a entrar a la presó, ha opinat.