LÍDER RELIGIÓS

L'imam de Cambrils defensa un registre oficial d'imams

Defensa que la mesura contribuiria a detectar els casos de radicalització

iman-de-cambrils / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’imam de Cambrils, Mohamed Ouadi, es mostra partidari d’impulsar un registre obligatori dels imams que exerceixen a les mesquites, tal com va proposar la Comissió Islàmica d’Espanya (CIE) al poc dels atemptats del 17-A.

“Soc partidari de tota mena de control i de tots aquells reglaments que es puguin establir. Som gent d’ordre, de normes i d’organització total”, defensa Ouadi. El màxim responsable de la mesquita de Cambrils opina que aquesta iniciativa ajudaria a evitar “que se’t pugui filtrar una persona no desitjada i que pugui acabar sent perillosa”.

L’imam s’ha reunit amb diversos regidors del consistori per potenciar activitats esportives entre els joves musulmans. “Volem anar desenvolupant activitats per tenir-los ocupats, entretinguts i sota control. Estem prenent mesures, fent tot el que podem, a part del discurs que ja portem a la mesquita. Hem d’estar alerta amb els nostres fills”,adverteix l’imam.

Notícies relacionades

A més, Ouadi opina que no seria una mala opció incloure l’estudi de l’Islam com una assignatura més en el sistema educatiu. “Cal formar-los bé i ensenyar als joves la religió com toca perquè no puguin caure en la radicalització”, apunta. De fet, l’imam de Cambrils creu que els joves de Ripoll eren joves “perduts”, “totalment allunyats de la religió” i que es trobaven “fora de joc”. Al seu parer, si haguessin tingut una bona base de coneixement i “riquesa mental” haurien tingut prou eines com per no caure en la “trampa” d’un “imam radical”.

Obrir-se a la ciutadania

Un any després dels atemptats, la comunitat musulmana de Cambrils –que disposa d’una mesquita al polígon Belianes– afirma que s’ha sentit acompanyada per les institucions i que la convivència veïnal continua sent “bona”. Amb tot, el col·lectiu està fent passes per donar-se a conèixer a la resta de la ciutadania i trencar conceptes “erronis”. “Al final tots som persones i hem de conviure i acceptar-nos els uns i altres per moltes diferències que hi puguin haver", reafirma l’imam.