REACCIÓ AL GOVERN

El net de Franco afirma que els decrets són per a temes urgents, no per «prendre's la revenja 42 anys després»

La família diu que no té «res a parlar» amb el Govern, a qui ja va expressar que no volia que es fes política amb aquest assumpte

43836165 60

43836165 60 / Francisco Seco (AP)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El net del dictador Francisco Franco, de qui ha heretat el nom, considera que és “absurd” ordenar l’exhumació del seu avi per decret llei com previsiblement farà el Govern, ja que segons la seva opinió aquesta fórmula està prevista per a temes urgents i no per “prendre’s la revenja 42 anys després”.

“Les coses es van fer en el seu moment i ara, quan ja la gent que va fer la guerra i va conèixer el que és això s’ha mort, és oportunista i propagandístic voler revenjar-se 42 anys després, quan no hi ha ningú que s’oposi, òbviament, perquè a ningú li importa això, més que, sembla ser, al Govern”, ha assenyalat en declaracions Europa Press.

Segons la seva opinió, “hi ha coses més importants que fer” i “els decrets llei són per a coses urgents i necessàries”. “Quan han passat 42 anys, això del decret llei és absurd i si volen fer-ho, doncs ells sabran de què es preocupen”, ha postil·lat, per incidir en que “prioritari no és” i, al seu judici, resulta “ridícul” que es gasti “temps i diners” en això.

Més enllà d’aquest comentari, declina entrar a l’anunci del Govern, el ministre de Cultura del qual confirmava aquest dimarts que serà el divendres 24 d’agost quan s’aprovi el decret llei que avalarà l’exhumació de les restes del dictador del Valle de los Caídos, norma que previsiblement se sotmetrà a convalidació del Congrés dels Diputats al setembre.

Dret a al·legar

Notícies relacionades

“No podem estar pendents del que digui o faci el Govern cada vegada. Quan sigui, ens enfrontarem a això i prendrem la decisió que correspongui”, ha assenyalat, per remarcar que la família Franco, que tindrà dret a presentar al·legacions contra l’exhumació quan el decret comenci a caminar, encara no ha determinat què farà.

Quant a la relació de la família amb el Govern, Franco afirma que “no hi ha res a parlar”: “En el seu moment es van posar en contacte per veure si estàvem disposats, però nosaltres hem dit que no perquè, òbviament, no permetrem que es faci política amb una cosa que no li importa a ningú o que li importa a molt poca gent”.