DESPRÉS DE LA IMPLICACIÓ D'UN GUÀRDIA CIVIL

Aragonès demana a Sánchez que «vigili els seus uniformats»

El vicepresident acusa Cs d'encoratjar a «reprimir la llibertat d'expressió»

El portaveu d'ERC a BCN diu que «l'1-O hi va haver un segon atac terrorista a Catalunya»

9a3a3af2-955a-4c47-80a6-62ece6495f6a-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat aquest diumenge al Govern que “vigili els seus uniformats” que “persegueixen” els símbols independentistes, símbols independentistes i ha acusat Cs d’encoratjar a “reprimir la llibertat d’expressió” amb les campanyes contra aquesta simbologia en espais públics.

ERC ha celebrat al barri de Gràcia l’acte polític ‘República és llibertat’, en què també ha participat el portaveu del grup municipal a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, i la consellera d’aquest districte, Alba Metge.

Durant la seva intervenció en l’acte, Aragonès ha llançat aquesta petició al Govern, després que els Mossos d’Esquadra hagin identificat 14 persones a les Terres de l’Ebre, entre elles un guàrdia civil,  hagin identificat 14 persones entre elles un guàrdia civilque havien planificat retirar llaços grocs i altres símbols independentistes en diversos municipis.

“Demanem al Govern que vigili els seus uniformats, que controli la seva gent, els que es dediquen a perseguir la llibertat d’expressió”, ha reclamat el també adjunt a la presidència d’ERC.

En aquest sentit, Aragonès ha exigit al’Executiu de Pedro Sánchez que “actuï i posi ordre” per frenar aquests “escamots” que “es dediquen a retirar elements de l’espai públic”: “¡Ja n’hi ha prou d’impunitat a la llibertat d’expressió”, ha clamat el vicepresident català.

Atac a Ciutadans

Aragonès, a més, ha afirmat que els “atacs” a la llibertat d’expressió no només procedeixen de “les forces de seguretat de l’Estat”, sinó també de partits com Ciutadans, que ha criticat amb duresa.

Ha advertit que amb aquestes campanyes Cs “vol provocar” justament el que denuncien: una “fractura social”. “No els deixarem que provoquin una fractura social”, ha afegit.

D’altra banda, i en vista d’una tardor marcada pel previsible judici als líders independentistes a la presó, el dirigent d’ERC ha apel·lat als comuns –tot i que sense citar-los explícitament– a “generar nous consensos” en les “pròximes setmanes”.

Notícies relacionades

Perquè hi hagi un judici “públic, europeu i contra la repressió”, ha dit: “Ho farem amb mobilitzacions i construint consensos amb aquells que potser no defensen la república, però que van estar amb nosaltres l’1-O i també el 3-O”, amb referència al partit que lideren Ada Colau i Xavier Domènech. 

En el mateix acte, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha declarat: “L’1-O hi va haver un segon atac terrorista a Catalunya” per part de l’Estat, i malgrat l’any polític convuls, diu que se sent orgullós, i que ERC continuarà treballant perquè la república no sigui només política, sinó que sigui també social.