Els Mossos identifiquen 14 persones per retirar símbols independentistes a Tarragona

El grup, en què figura un guàrdia civil, actuava de nit i de forma organitzada a Móra la Nova, Tivissa i Vandellòs

lazos / ALBERT BERTRAN

lazos
mapas

/

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han identificat 14 persones per arrencar llaços grocs, estelades i altres símbols independentistes dels carrers de Móra la Nova, Tivissa i Vandellòs, a la comarca de la Ribera d’Ebre (Tarragona). El grup, entre qui, segons TV-3, hi ha un guàrdia civil, actuava de formaorganitzada, i en el moment de la identificació per part de la policia portava mapes i instruments per procedir a retirar la simbologia independentista. La conselleria d’Interior ha iniciat accions per acusar-los d’un delicte de danys en el domini públic, sancionat amb multes d’entre 601 i 30.000 euros, segons ha informat el departament a través de Twitter.

La policia autonòmica va rebre un avís cap a les 03.00 de la matinada de divendres a Móra la Nova. Allà, una patrulla va parar un vehicle i va identificar quatre persones que portaven eines, com pals o frontals de llum, amb què arrencaven llaços grocs dels carrers. També portaven tres mapes de les localitats i anaven vestits amb mocadors i roba fosca per evitar ser identificats, segons han explicat els Mossos.

La mateixa escena es va repetir a Tivissa on, després de rebre un avís, els agents van parar uns altres dos vehicles, on van identificar unes altres deu persones amb les mateixes característiques.

Notícies relacionades

La policia no té constància que s’hagi produït cap confrontació entre aquest grup d’individus i veïns dels municipis afectats.

Segons ha explicat l’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, aquest grup de persones ha retirat llaços grocs situats a l’entrada del municipi i a les places de la Paranova i del Portal de l’All. Jardí descarta denunciar els fets ja que considera que no han vulnerat cap propietat municipal ni han ocasionat danys al mobiliari urbà. “No han tocat el llaç groc que s’encén totes les nits a l’ajuntament i que no pensem retirar”, ha remarcat Jardí, que ha apuntat que “els CDR de Tivissa i de la comarca, que van omplir les places del nostre poble, són lliures de reposar els llaços”.