Aniversari dels atemptats

Zoido veu "llacunes" en la investigació de l'explosió d'Alcanar

L'antic titular d'Interior assegura que la col·laboració entre les diferents forces de seguretat va ser bona i "fluida"

zoido3

zoido3

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’exministre de l’Interior i dirigent del PP, Juan Ignacio Zoido, ha defensat que la comunicació i col·laboració de Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra després dels atemptats de l’any passat a Catalunya va ser bona i "fluida", tot i que ha admès "algunes llacunes" per exemple amb el succeït a la casa d’Alcanar, que aclarirà la investigació judicial.

"Reconec que quan s’analitza posteriorment, un pot trobar alguna llacuna, però he vist absoluta col·laboració, existeix diàriament i va existir en aquella època. Institucional i també des del punt de vista policial i amb això ens hem de quedar", ha insistit el que fos ministre de l’Interior quan van passar els atemptats, en declaracions a 'Antena 3'.

Zoido ha apuntat en concret al’explosió ocorreguda hores abans dels atemptats en una casa d’Alcanar (Tarragona), en la qual havia mort una persona i que inicialment es va atribuir a una acumulació de gas. La investigació va apuntar després que la vivenda havia acollit els terroristes que van organitzar i van perpetrar els atemptats. De fet, en l’explosió havia mort l’imam de Ripoll, un dels responsables de l’ocorregut a Barcelona i Cambrils.

L’exministre ha assenyalat que hi ha "llacunes" entorn d’aquell succés, què va passar, "quines conseqüències va tenir" i com va ser la col·laboració "entre diferents cossos" policials en les hores següents. Però ha reiterat que caldrà esperar a la instrucció judicial i la sentència per opinar.

No ha volgut tampoc respondre a altres informacions que apunten a problemes de coordinació policial. Sí que ha defensat que l’imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, es va radicalitzar després d’haver sigut a la presó, en la qual va ingressar per un problema de drogues no relacionat amb el gihadisme.

Notícies relacionades

Preguntat per les visites realitzades pels cossos de seguretat mentre era a la presó, ha dit que és una cosa "habitual" perquè hi ha un "pla antiradicalització" de determinats presos.

Juan Ignacio Zoido ha demanat que els actes convocats aquests dies serveixin per acompanyar les víctimes d’aquells atemptats i no es converteixin, com segons el seu parer va passar l’any passat, en una "exaltació de l’independentisme amb insults al Rei, al Govern, a Espanya." "Va ser un error l’actitud del sector independentista i espero que no ho repeteixin", ha afegit.