Torra obre els ports de la Generalitat a l''Aquarius'

Els migrants van ser rescatats divendres passat en dues operacions en aigües internacionals

cmontanyes44654629 aquarius180813180804

cmontanyes44654629 aquarius180813180804 / Guglielmo Mangiapane SOS MEDITER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dimarts mitjançant un tuit que oferirà els ports sota l’autoritat del govern català perquèl’‘Aquarius’  pugui desembarcar els 141 migrants que va rescatar divendres passat a prop de les costes de Líbia. L’oferiment de Torra succeeix després de la negativa del govern central a acollir-lo.

"Catalunya sempre serà terra d’acollida", ha destacat Torra, després que ahir el govern de Sánchez afirmés que Espanya "no és el port més segur" per a l’embarcació. 

Els ports de la Generalitat són els de Palamós (Girona), Vilanova (Barcelona) i Sant Carles de la Ràpita (Tarragona), i s’espera que en aquests ports les persones rescatades puguin desembarcar "amb totes les garanties". 

MSF acusa Europa

L’ONG Metges sense Fronteres ha acusat els líders europeus de "falta de consistència" en la seva gestió de la crisi migratòria en el Mediterrani, després que Itàlia, Malta i Espanya deneguessin el desembarcament al vaixell ‘Aquarius’, que transporta 141 immigrants rescatats a Líbia divendres passat.

Notícies relacionades

En un comunicat, el president de Metges sense Fronteres a Espanya, David Noguera, ha denunciat que els líders polítics espanyols i europeus "no estan a l’altura" del problema migratori en el Mediterrani, i ha reclamat "un discurs responsable i més humà". Així mateix, Noguera ha destacat que la Unió Europea ha de dissenyar una estratègia conjunta més "efectiva" que permeti acabar amb les "xifres de mortalitat i sofriment" registrades aquest any, ja que segons l’Organització Internacional per a les Migracions ja són 3.033 els immigrants o refugiats morts en el Mediterrani el 2018.

D’altra banda, ha manifestat la seva preocupació pel "discurs de criminalització i rebuig" cap als immigrants que estan duent a terme algunes figures polítiques. Noguera, a més, ha assegurat que Europa no es pot permetre "l’espectacle" de tenir un barco en alta mar amb persones "que tenen tot el dret a demanar l’asil". 

Temes:

Aquarius