crisi migratòria al Mediterrani

Salvini carrega contra Borrell i acusa Espanya d'"afavorir una immigració fora de control"

El ministre espanyol d'Exteriors va dir que el seu homòleg italià "fa política a costa d'Europa", segons 'Handelsblatt'

zentauroepp43814950 seregno italy 17 06 2018 italian interior minister matt180618203043 / FABRIZIO RADAELLI

zentauroepp43814950 seregno  italy   17 06 2018   italian interior minister matt180618203043
20180807 403404 salviniborrelle 1 1

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre d’Interior d’Itàlia, Matteo Salvini, ha acusat Espanya d’"afavorir una immigració fora de control", en resposta a una entrevista concedida pel ministre d’Exteriors, Josep Borrell, al diari alemany 'Handelsblatt', en què acusa la nació transalpina de fer una política migratòria "a costa de tot Europa".

"No respondrem als insults d’un Govern i un ministre que afavoreixen una immigració fora de control", va dir Salvini aquest dilluns, segons informa la televisió italiana RAI. "Nosaltres ens preocupem per la seguretat, per la cultura i per la identitat del poble europeu", va afegir.

Resposta a Borrell

Salvini ha reaccionat així a les paraules de Borrell, que va retreure al líder italià el desenvolupament d’una "brutal política d’aïllament" que ha desviat els fluxos migratoris cap a altres països.

"El ministre d’Interior Matteo Salvini fa política no només a costa d’Espanya, sinó a costa de tot Europa", va indicar Borrell al mitjà germànic.

Enfrontament després de l’'Aquarius'

Notícies relacionades

El debat migratori a la UE s’ha reactivat arran del cas de l’'Aquarius', un barco de salvament marítim gestionat per Metges sense Fronteres i SOS Mediterranée, amb 630 migrants a bord, al qual Itàlia i Malta es van negar a acollir al juny i que finalment va atracar al port de València.

Des d’aleshores, Itàlia i Malta mantenen els ports tancats als vaixells de les oenagés que operen al mar Mediterrani, cosa que ha fet que es dirigeixin a altres països. En aquests moments, un barco de l’organització espanyola Proactiva Open Arms viatja cap a Algesires amb 87 persones a bord.