CAMPANYA

SCC crida a denunciar la presència de símbols independentistes als carrers

L'entitat antisobiranista considera que generen "tensió, divisió i ruptura" entre els catalans

jregue39961657 an estelada  catalan separatist flag  and a  yes  flags fly 180730105625

jregue39961657 an estelada catalan separatist flag and a yes flags fly 180730105625 / ALBERT GEA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Societat Civil Catalana (SCC) ha anunciat aquest dilluns una campanya per facilitar als ciutadans que ho desitgin formularis per denunciar la presència de símbols independentistes en la via pública, uns símbols que, han subratllat, "representen una reivindicació secessionista que no contempla ni la Constitució ni l’Estatut".

L’entitat antisobiranista, a més, ha reclamat "la retirada immediata d’estelades, llaços, creus grogues i altres símbols" independentistes que considera "partidistes" de la via pública.

En un comunicat, Societat Civil Catalana ha recordat la sentència publicada la setmana passada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obligava a retirar una estelada d’un pal pertanyent a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Barcelona).

Segons el parer de l’entitat, l’esmentada sentència és extrapolable a tots els municipis i, per aquesta raó, ha elaborat un requeriment amb el text redactat de la denúncia en el qual només és necessari incloure les dades personals del denunciant.

"Apropiació" de la via pública

SCC ha considerat que, a més de la "il·legalitat d’aquests símbols", aquests també general "tensió, divisió i ruptura" entre els catalans. I ha argumentat que "la via pública ha de ser un espai en el qual regni la convivència, la concòrdia i el respecte," i no el que, segons la seva opinió, s’ha convertit: en "un escenari de què s’han apropiat els catalans que volen separar Catalunya d’Espanya".

Notícies relacionades

Per aquest motiu, l’entitat ha acusat l’independentisme de voler imposar la seva ideologia col·locant aquests símbols en l’espai públic, una cosa que consideren com "un mètode propi d’un règim totalitari i totalment oposat" a la democràcia.

Així mateix, ha lamentat profundament que l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) "hagi fet una crida a no acatar la sentència del TSJC", una decisió que considera "completament irresponsable".