JUDICI INDEPENDENTISTA

Jordi Sánchez: "Hi ha hagut més violència en la vaga de taxistes que en tot el procés"

El president de JxCat no acceptarà "res més que la retirada de l'acusació dels delictes de rebel·lió i sedició"

Sánchez espera que el Suprem i Llarena "siguin honestos i dignes de la posició que ocupen i diguin la veritat"

jregue42431659 jordi sanchez180806123534

jregue42431659 jordi sanchez180806123534 / JAVIER SORIANO

2
Es llegeix en minuts
ACN

El president del grup parlamentari de JxCAT, Jordi Sánchez, ha rebutjat una vegada més els delictes que se li imputen i pels quals encara està en presó provisional, principalment aquells que fan referència a accions violentes. En una entrevista publicada aquest dilluns a Eldiario.es, el dirigent independentisa i expresident de l’ANC expressa que "hi ha hagut més violència en la vaga dels taxistes en un cap de setmana que en tot el 'procés'. Incloent l’1-O, on l’única violència va ser per part de la Guàrdia Civil espanyola". Motiu pel qual manté que si la novaFiscal General de l’Estat, María José Segarra, vol ser "coherent i deontològicament honesta amb la seva funció" hauria de retirar el càrrec de rebel·lió contra els encausats per l’1-O, "i no només amb el delicte de rebel·lió, també amb el de sedició", ha sentenciat. 

Jordi Sánchez ha fet una reflexió sobre el tractament dels delictes que els imputen i demana "preguntar-se el motiu pel qual el dia que el Tribunal Europeu dels Drets Humans anul·li la causa i deixi Espanya i el prestigi del seu màxim tribunal per terra, els fiscals i magistrats que han intervingut en la causa no hauran d’assumir cap responsabilitat".

En l’entrevista, el president de JxCat critica la posició dels magistrats i fiscals del Suprem: "Si hi hagués conseqüències, estic convençut que actuarien amb més atenció al dret", i afegeix, referint-se al Rei, que "amb un irresponsable en el sistema ja n’hi ha prou". A més Sánchez reclama a Llarena i al Suprem que "siguin honestos i dignes de la posició que ocupen i diguin la veritat" ja que ara, diu, "utilitzen el seu poder per mantenir-nos en la presó". En aquest sentit, també demana que ningú caigui en l’engany, perquè ell i la resta de polítics són "a la presó per evitar que siguin diputats en actiu". Igualment, espera que "la professionalitat i el rigor s’imposin en la Fiscalia amb l’impuls de la nova Fiscal General de l’Estat". 

Tot i així, Jordi Sánchez assegura estar convençut que no podrà aconseguir la llibertat provisional abans del seu judici i declara haver deixat de "creure en un tracte ajustat de dret". També alerta que no acceptarà cap tracte amb la justícia espanyola per rebaixar la seva pena acceptant certs delictes, i manifesta que no consentirà "res més que la retirada de l’acusació de rebel·lió i sedició. No comerciaré amb el dret a la llibertat d’expressió i de manifestació".  A més mostra la seva preocupació pels drets de la ciutadania ja que diu que "en aquesta causa s’amenacen els drets de qualsevol ciutadà de Múrcia, Salamanca, Toledo o Sevilla".

Notícies relacionades

Quan se li ha preguntat pel canvi de centre penitenciari, el president de JxCat i impulsor de la Crida ha assegurat que "és un canvi més emocional que regimental", però ha celebrat que la seva família no hagi d’invertir gairebé 12 hores per poder comunicar-se només 40 minuts a través d’un vidre. "Aquest maltractament per a la família ha finalitzat, i això em produeix una gran tranquil·litat" ha afirmat. Recordem que ara es troba a la presó de Lledoners, després de passar mesos a Soto del Real. 

Finalment, Sánchez es mostra convençut que la seva carrera política ha finalitzat de moment. Així, en vista a unes possibles noves eleccions, creu que no podria presentar-se per les conseqüències judicials que impulsa l’Estat i explica que "lamentablement crec que el Suprem vetllarà per la meva suspensió i posterior inhabilitació".