PROPOSTA

Iceta planteja la llibertat condicional dels presos independentistes fins al judici

El líder del PSC subratlla que és una decisió que competeix als jutges, però creu que és una "possibilitat" per als afectats

zentauroepp43662318 rdp iceta a la generalitat foto bertran180608142152

zentauroepp43662318 rdp iceta a la generalitat foto bertran180608142152 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha plantejat aquest dijous que, una vegada acabada la instrucció, es pugui decretar llibertat condicional per als dirigents independentistes que es troben en presó preventiva.

"Ara entrarem en fases diferents que permetrien no només un trasllat, i no vull aixecar expectatives amb una cosa tan delicada, però algú podria demanar la llibertat condicional, tenen dret a demanar-ho", ha afirmat en declaracions Catalunya Ràdio el socialista.

De la mateixa manera es va pronunciar dimecres a 8TV al manifestar: "¿Per què, un cop acabada la instrucció i fins al judici, no es pot decretar una llibertat condicional? Crec que és una possibilitat que han de demanar les persones afectades i que els jutges han de valorar".

En mans dels jutges

Iceta ha volgut recalcar que, en qualsevol cas, aquesta decisió està en mans de la justícia.

Notícies relacionades

Respecte d’un acostament a presons catalanes, el líder del PSC ha destacat que és quan hi ha condemna que, després de diversos tràmits, el Govern espanyol, a través d’Institucions Penitenciàries, pot decretar un trasllat eventual.

I ha rebutjat comparar la presó preventiva dels polítics sobiranistes amb la "política decidida" de la dispersió d’erres com a "instrument per acabar amb el terrorisme", ja que, ha afegit, és el jutge d’instrucció qui indica "on vol" els investigats.