TENSIÓ MIGRATÒRIA

Rivera exigeix a Sánchez que abandoni el "bonisme" amb els immigrants

El líder de Ciutadans demana al Govern que es deixi d'"ocurrències" que estan generant un "efecte crida"

rivera-frontera

rivera-frontera

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha exigit aquest dilluns des de la frontera de Ceuta al president del Govern, Pedro Sánchez, que "s’impliqui" en la recerca de "solucions" per al "problema de la immigració irregularimmigració irregular", que "deixi de mirar cap a un altre costat" i que abandoni les "ocurrències" i el "bonisme" que, segons ha denunciat, estan generant un "efecte crida" que "pateixen" singularment les ciutats autònomes i les costes andaluses.

En declaracions als periodistes després de recórrer part de la tanca fronterera en companyia del coronel en cap de la Comandància local de la Guàrdia Civil, José Luis Gómez Salinero, amb qui ha arribat fins al punt pel qual dijous passatun grup de 602 d’indocumentats va accedir a Ceuta 602 d’indocumentats  amb "una virulència desconeguda", Rivera ha reclamat "més recursos, més agents i més tecnologia" per a les Forces de Seguretat que treballen amb mitjans "en molts casos obsolets".

"Cal ser responsables, regular la immigració i no assenyalar més els Cossos de Seguretat, però trobo a faltar el Govern i el seu president, que ni és ni se l’espera aquí per trobar solucions", ha afegit el líder del partit taronja, que ha alertat que si la pressió migratòria no es reconeix com "un problema" Espanya acabarà "amb els populistes governant". "Si no ho fem acabarem com altres països com Itàlia on els populistes treuen profit del buit de poder d’un govern", va advertir.

Més diners i tecnologia

Notícies relacionades

Preguntat pel paper que correspon en aquest assumpte a la Unió Europea i al Marroc, Rivera ha avançat que demanarà a les institucions comunitàries "més recursos, més tecnologia i una política comuna" en matèria de migracions. Sobre el Regne alauita, ha assegurat que comprèn la seva "necessitat" de més mitjans per "ajudar a parar les màfies que trafiquen amb persones" i ha advocat per la firma de nous acords internacionals que propiciïn "inversions en els països d’origen".

Quant al recent assalt de la tanca de Ceuta, Rivera ha revelat el que li han explicat els comandaments de la Guàrdia civil: "Mai havien vist tantíssima violència com en aquest assalt en el qual estaven organitzats de manera gairebé militar. Hi ha un abans i un després d’aquest succés". Per al president de Ciutadans, la solució passa també per un acord a la UE. "Si volem una Europa sense fronteres interiors necessitem una Eruopa amb fronteres externes", va sentenciar.