Immigració irregular

700 migrants subsaharians salten la tanca de Ceuta

Les persones que han sobrepassat les fronteres s'han adreçat al CETI local

ceuta / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Un grup de 700 migrants indocumentats d’origen subsaharià han saltat a primera hora del matí d’aquest dijous la tanca fronterera de Ceuta i s’han dirigit directament cap al seu Centre d’Estada Temporal d’Immigrants (CETI). 

Notícies relacionades

Vint-i-dos membres de la Guàrdia Civil han resultat ferits, quatre d’ells amb cremades importants, després de l’assalt a la tanca de Ceuta de més de 700 immigrants que han fet servir calç viva i altres substàncies contra els agents, segons fonts de l’institut armat. La Creu Roja ha atès, per la seva banda, 132 immigrants, 11 dels quals han sigut traslladats a l’hospital després dels incidents. Segons han informat fonts policials, el salt en grup de la doble tanca ha tingut lloc cap a les 7.00 hores després de diversos mesos sense intents semblants.

Els migrants irregulars s’han dirigit directament al CETI local, on hi havia acollits més de 600 estrangers, aproximadament un 15% per sobre de la seva capacitat màxima operativa (520 places) a causa del bloqueig de les sortides cap a la península causat pel col·lapse de les places convingudes amb diferents organitzacions no governamentals perl’arribada de centenars de persones en pasteres a les costes andaluses cada cap de setmana.