ONADA D'IMMIGRACIÓ

Uns immigrants desembarquen a corre-cuita en una platja de Tarifa plena de banyistes

Rescatats un miler d'immigrants a l'estret a bord d'unes 50 pasteres, aquest divendres

cadiz / periodico

1
Es llegeix en minuts

Salvament Marítim ha rescatat el matí d’aquest dissabte a l’estret de Gibraltar240 immigrants d’origen magribí i subsaharià, entre ells un nadó, quan intentaven arribar a les costes espanyoles a bord de 12 pasteres. Durant la jornada d’ahir, un miler d’immigrants van ser rescatats a l’estret a bord d’unes 50 pasteres.

L’onada de pasteres que han arribat a les  costes espanyoles en les últimes setmanes ha provocat el rescat de milers d’immigrants que viatjaven en desenes d’embarcacions, principalment cap al litoral andalús. En alguns casos, els serveis de rescat no poden atendre tantes pasteres i algunes aconsegueixen arribar a la costa abans de ser rescatades davant de la sorpresa dels banyistes, que observen la fugida a peu dels immigrants a través de la platja. En un vídeo que s’ha fet viral a les xarxes socials, s’aprecia l’arribada d’una pastera a la platja de Caños de Meca, a Cadis, on un grup d’immigrants, format majoritàriament per menors, desembarca a corre-cuita.

Notícies relacionades

Els rescats, coordinats pel Centre de Coordinació de Salvament (CCS) Marítim de Tarifa (Cadis), han començat a les 4.48 hores i hi han participat tres embarcacions de Salvament Marítim i un barco de la Guàrdia Civil, segons han informat Efe fonts de Salvament Marítim.

La Salvamar Gadir ha rescatat a un total de 129 immigrants magribins, entre ells una dona, que navegaven a bord de dues pasteres. La Salvamar Arcturus, d’altra banda ha rescatat 83 immigrants d’origen subsaharià, entre ells dotze dones i un nadó, que anaven en vuit pasteres. Finalment, la Salvamar Atria s’ha fet càrrec d’altres 12 de subsaharians, entre ells dues dones, que navegaven en una pastera. A més, també un vaixell de la Guàrdia Civil ha rescatat d’una pastera 16 immigrants magribins, tots homes i majors d’edat.