CANVI A LA DRETA

Casado accelera el PP

El nou president s'ha vist amb Rajoy aquest matí, es reunirà amb Santamaría dimecres i ha convocat el primer comitè executiu dijous a BCN

casado / periodico

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Ni un dia de descans s’ha agafat el nou president del PPPablo Casado. El líder dels conservadors va parlar al llarg del cap de setmana amb la majoria dels barons autonòmics que van recolzar Sorana Sáenz de Santamaría per llimar asprors; va tancar una reunió amb Mariano Rajoy, que ha celebrat aquest matí a Génova, una altra cita amb l’exvicepresidenta, que tindrà lloc dimecres, i va decidir que la primera reunió del comitè executiu nacional del seu mandat serà dijous a Barcelona. Un ritme i una manera de fer molt diferents de les del seu antecessor.

Així ho ha assegurat en una entrevista a la Cope, en la qual ha assenyalat que assumeix el seu càrrec amb la intenció de "reil·lusionar els votants del PP", després d’un mes en el qual el seu partit ha estat, al seu judici, "en funcions". “No hi ha temps a perdre”, ha manifestat. Casado ha explicat que ha triat la capital comtal perquè vol donar un missatge "inequívoc" que el partit que ara lidera donarà la batalla en favor de les llibertats públiques a Catalunya.

Després de la seva victòria en el congrés del PP, Casado no va voler assenyalar la persona que ocuparà la secretaria general del partit per demostrar que aspira a una "integració real i al màxim nivell" i va avançar la seva intenció d’oferir a Santamaría pactar la cúpula del partit i les representacions del Congrés i del Senat.  Aquest dilluns, Javier Maroto donava per fet que la successora de María Dolores de Cospedal seria una dona, en un moment en què sonen amb força els nomsd’Isabel García Tejerina i Dolors Montserrat.

El dirigent popular ha remarcat, no obstant, que abans de la seva reunió amb Santamaría i de l’executiva del partit, vol reunir-se amb el seu antecessor en el càrrec, Mariano Rajoy, i també ha apuntat la seva intenció de mantenir una trobada pròximament amb el president del Govern, Pedro Sánchez.  En les últimes hores el Govern ha expressat el seu desig que Casado es moderi i no llasti la legislatura.

Reunió amb Rajoy

Notícies relacionades

Tal com va anunciar Casado a la ràdio, ell i Mariano Rajoy han mantingut a primera hora d’aquest dilluns la seva primera reunió després del Congrés Extraordinari, a Génova 13. La cimera ha durat hora i mitja, i ha sigut "cordial i plena de respecte".

Casado i Rajoy, segons les mateixes fonts, han parlat de moltes altres qüestions com els seus interlocutors polítics i les agendes parlamentària i internacional.