La Justícia alemanya aixeca les mesures cautelars contra Puigdemont

El president cessat ja no haurà de presentar-se setmanalment davant de la policia

Sànchez, Rull i Turull es basen en la decisió del tribunal alemany per reforçar la seva petició de llibertat

efe-20180720-justicia-alemana-puigdemont-es-libre-y-puede-abandonar-alemania / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein ha aixecat aquest divendres les mesures cautelars que havia imposat al’expresident català Carles Puigdemont fins a la seva extradició, després de la decisió d’ahir de la justícia espanyola de retirar l’euroordre en contra seu, informa Efe.

El tribunal ha indicat en un breu comunicat que ha rebut una notificació de la Fiscalia de Schleswig-Holstein en què se l’informa sobre el pas fet pel Tribunal Suprem espanyol.

L’Audiència, que va resoldre el 12 de juliol passat extradir Puigdemont –però només per un presumpte delicte de malversació de fons i no pel de rebel·lió–, havia decidit que el líder sobiranista seguís en llibertat sota fiança de 75.000 euros i amb l’obligació de presentar-se setmanalment davant de la policia. 

Reforçar la petició de llibertat

D’altra banda, la defensa dels diputats presos Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull ha aprofitat la decisió del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena de rebutjar l’entrega de Puigdemont limitada a la malversació per reforçar la seva última petició de llibertat.

Notícies relacionades

Els tres processats per rebel·lió argumenten en el seu escrit que la "retirada immotivada d’ordres de detenció" dels fugits, entre els quals, el mateix Puigdemont, "no és sinó la viva mostra de la nul·la confiança que té el mateix instructor en la qualificació dels fets com a constitutius de delictes tan summament greus com la rebel·lió o la sedició", informa Ángeles Vázquez.

L’escrit diu que aquesta "falta absoluta de confiança" tracta d’evitar "exposar-se al risc" que les euroordres "siguin rebutjades per fins a tres països més, les jurisdiccions dels quals tenen el màxim prestigi internacional pel seu reconegut garantisme i sensibilitat cap als drets humans i polítics [com demostra, per exemple, que els allà encausats, a diferència del passa a Espanya, hagin estat sempre en llibertat malgrat no tenir cap arrelament].