LA MEMÒRIA HISTÒRICA

La Fundació Francisco Franco crida a "un nou alçament"

"Avui, com el 1936, cal un moviment revolucionari", assenyala en un editorial titulat '¡18 de juliol!'

zentauroepp8660957 i cult francisco franco  del libro a golpe de sable de gabri180705140730

zentauroepp8660957 i cult francisco franco del libro a golpe de sable de gabri180705140730

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

En ple debat sobre l’exhumació de les restes de Franco del Valle de los Caídos, que el Govern assegura que serà una realitat aquest estiu mentre la família es nega a fer-se càrrec de les despulles, la fundació que ret homenatge i venera el dictador ha publicat un editorial en el qual crida a "un nou alçament". "Avui, com el 1936, fa falta un moviment revolucionari", assenyala un article que complementa l’editorial. Un moviment que el seu autor afirma que "sorprendrà” molts i que suposaria, afegeix, "la tornada dels grans ideals i principis que fan veritablement feliç a la persona, on l’home se sent dignament home i la dona se sent dignament dona".

L’editorial, el títol del qual no podia ser cap altre que '¡18 de juliol!', i publicat, 82 anys després del cop d’Estat, en la pàgina web de la Fundació Francisco Franco, proclama: "El 18 de juliol de 1936 més de mitja Espanya es va alçar en armes per defensar la integritat de la nostra pàtria i les arrels cristianes de la nostra nació, davant de la imminent revolució comunista que amenaçava la mateixa existència d’Espanya. I per desgràcia va sobrevenir una cruel guerra civil en la qual va patir tota una generació". 

L’"odi profund" de Sánchez 

Firmat pel president executiu de la fundació, Juan Chicharro, l’editorial retreu al president del Govern, Pedro Sánchez, "l’odi profund" amb el qual aquest dilluns va apuntar al Congrés a la "imminent exhumació" del dictador. "Em pregunto d’on haurà tret aquest odi tan visceral que sens dubte li corroeix l’ànima des de fa temps. A ell i als seus correligionaris. Homes i dones joves que ni per casualitat van patir mai cap tipus de privacions per la senzilla raó que són petits burgesos que ni tan sols havien nascut quan va morir Franco", afirma sense objeccions.

"¿D’on els neix aquest odi? O, encara més, aquesta frivolitat", es pregunta. I remata: "Sí, he arribat a la conclusió que són simplement uns frívols posseïts d’una falsa veritat que ens volen imposar per la força als altres".

Polítics "il·luminats"

La fundació reacciona al pla del desmantellament de la Valle de los Caídos com a mausoleu en honor al dictador dient "il·luminats" a uns polítics que volen "retrotraure" els espanyols "a les mateixes desgràcies d’aquells negres dies". I l’emmarca en un moment en què "ja semblava que les ferides d’aquella guerra estaven curades gràcies a la sàvia decisió dels que sí que l’havien patit i que van decidir que mai més es tornés a produir una cosa similar". "Avui és impossible que es produeixin fets similars als de llavors tret que aquests politicastres de casta propiciïn situacions gens desitjables", remarca. 

A més, expressa la seva confiança que l’"Església universal" impedeixi "pel record de qui va ser el seu benefactor i a qui deuen la seva existència" el pla anunciat pel Govern, amb l’últim objectiu, diu, de "volar o dinamitar la mateixa Creu".

"Sí, aquest és un 18 de juliol especial. Espanya es juga en aquests moments, una vegada més, la seva existència com a nació cristiana. En aquests moments el Govern pseudomarxista d’Espanya pretén governar contra una immensa majoria d’espanyols als quals menysprea i als quals pretén ferir profundament en els seus sentiments", insisteix a criticar a l’Executiu, que també estudia la il·legalització de la Fundació Francisco Franco. 

Governants "sectaris i totalitaris"

Després d’assenyalar que escriu "sense cap odi", el president de la fundació diu tenir "un sentiment de pena per aquests governants sectaris i totalitaris". I cedeix pas a un article d’un enginyer de camins que viu als EUA, sota el títol 'Crida a l’alçament de la veritat’. "Crido a un nou alçament, a l’alçament de les nostres famílies, de ser serf de qui ens envolta, del que ens necessita, alçament a la lluita per la trobada de la veritat, la veritat que ens fa lliures i ens farà feliços", apunta.

"Avui comença un nou alçament. L’alçament dels espanyols units davant els espanyols que volen dividir, l’alçament dels homes de paraula davant el poder de la xerrameca, avui comença la lluita de la veritat davant la mentida, avui comença la lluita i la trobada de la felicitat davant els que volen implantar el sofriment, avui comença la lluita de l’amor entre espanyols davant l’odi dels interessos. Alceu-vos i triomfareu. Espanya, al final, sempre triomfarà", proclama.

Notícies relacionades