administrador únic provisional de l'ens públic

El Govern espanyol descarta Fernando Flores per a RTVE i ja busca un altre candidat

rtve

rtve

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Govern central va descartar dilluns el director de Radio 3, Tomás Fernando Flores, com a candidat per serl’administrador únic provisional de RTVE, al fracassar la votació al Congrés per elegir els últims quatre consellers de la radiotelevisió pública, i ara busca un altre candidat.

Fonts de l’Executiu espanyol han confirmat que s’està buscant un altre perfil, ja que Fernando Flores no optarà a ser elegit com l’administrador únic provisional que haurà de dirigir la corporació en solitud fins que se celebri el concurs públic que culminarà amb una nova cúpula directiva.

Descartat dilluns

Les mateixes fonts han explicat que el Govern central va descartar el mateix dilluns el perfil d’aquest periodista, que havia de ser inicialment el president temporal de RTVE, per ocupar el càrrec d’administrador provisional únic.

D’aquesta manera, segons les mateixes fonts, Podem no ha pogut vetar la candidatura de Fernando Flores, ja que no existeix des de dilluns passat, a causa de la decisió de l’Executiu de Pedro Sánchez.

Aquest matí, fonts de Podem han indicat que el grup s’oposava que Fernando Flores fos nomenat administrador i que estaven negociant amb els socialistes un altre nom.

Única via per a la renovació exprés

Notícies relacionades

Una vegada esgotats els intents d’elegir un Consell d’Administració de manera urgent i temporal, l’única via per a una renovació exprés passa per la fórmula de l’administrador provisional únic, que portaria les regnes de la radiotelevisió pública en solitud, sense consellers.

Per això, el Govern espanyol haurà de procedir a proposar ara el nomenament de l’administrador únic, que també s’ha de votar al Congrés.