INFORME JURÍDIC DE LA CAMBRA CATALANA

Els lletrats del Parlament avisen Puigdemont que les dietes per desplaçament "no són un dret"

JxCat va reclamar per a l''expresident' i els diputats presos l'assignació per desplaçament

jcarbo44239389 puigdemont180712113344

jcarbo44239389 puigdemont180712113344 / TOBIAS SCHWARZ

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els lletrats del Parlament avisen en un informe jurídic que les dietes delsdiputats  en concepte de despeses de viatge i desplaçament "no són un dret" ni un "complement automàtic". És la resposta a la reclamació per part de JxCat de les dietesJxCat per a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els parlamentaris presos, Jordi TurullJosep Rull i Jordi Sànchez. Els assessors jurídics de la Cambra catalana aconsellen, doncs, una interpretació jurídica ifiscal "estricta" per evitar "problemes posteriors".

La Mesa del Parlament va sol·licitar un informe jurídic després que JxCat registrés un escrit en el qual demanava que l’expresident –ara a Alemanya–, Sànchez, Turull i Rull –tots tres, en presó preventiva i suspesos de les seves funcions pel Tribunal Suprem– cobressin les dietes que corresponen als diputats per l’exercici de les seves tasques parlamentàries, en funció de la distància entre el seu lloc de residència i la Cambra.

Els lletrats del Parlament, que tenen encarregat també un informe sobre què fer respecte a la suspensió dels parlamentaris, recomanen a la Mesa que, "pel període en què es mantingui l’assignació per a despeses de viatge, aprovi unes regles més específiques sobre la seva percepció, que tinguin en compte el període estricte en què es manté la condició de diputat i la realització efectiva de viatges i desplaçaments". 

Notícies relacionades

JxCat va argumentar que els diputats "tenen dret a percebre una indemnització per l’exercici de les seves funcions parlamentàries, que varia en funció de la distància entre la seva residència habitual i la seu del Parlament i que té per objecte afrontar les despeses derivades de l’activitat com a diputats."

Pagar "la festa"

Una petició que va criticar especialment la líder de Cs a Catalunya i cap de l’oposició en el Parlament, Inés Arrimadas, que va qualificar de "vergonya" que Puigdemont i els dirigents empresonats demanin les dietes per desplaçaments. "Ja està bé que la festa dels independentistes la paguem tots", va denunciar.