GOVERN D'ESPANYA

Fernando Garea, proposat nou president de l'Agència EFE

El periodista ha acceptat el càrrec "molt il·lusionat"

garea

garea

1
Es llegeix en minuts
EFE

Fernando Garea ha sigut proposat pel Govern com a nou president del’Agència Efe en substitució de José Antonio Vera, que exercia aquest càrrec des del 2012, segons ha confirmat a Efe el mateix periodista, actual adjunt al director del diari digital 'El Confidencial'.

Garea ha explicat aquest dijous que ha acceptat "molt il·lusionat" l’oferta de l’Executiu d’agafar les regnes de l’agència pública, conscient de la dificultat que suposa dirigir un dels grans referents informatius a escala nacional i internacional. "Assumeixo aquest repte difícil il·lusionat, perquè l’Agencia Efe és un dels referents informatius quant a rigor i qualitat", ha destacat el periodista d’‘El Confidencial’, mitjà que ha avançat la notícia de la seva proposta de nomenament.

La seva carrera

Llicenciat en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid, Fernando Garea (Madrid, 1962) va iniciar la seva carrera professional a 'Diario 16' i després va ser fundador dels diaris 'El Mundo' i el ‘Público’.

Garea ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional com a cronista parlamentari. Va ser responsable d’aquesta informació a 'El País’ des de l’abril del 2008 fins al 2017; el 13 de setembre d’aquell any va anunciar al seu compte de Twitter que abandonava la seva feina en aquest mitjà per poder "continuar escrivint sobre política i Parlament".

Notícies relacionades

Ha sigut tertulià en programes de ràdio i televisió com 'A vivir que son dos días’, de la Cadena Ser, i '24 Horas’, de RTVE, i ha participat en debats polítics d’Antena 3, Telecinco, Cuatro o CNN+.

EFE és la primera agència de notícies en espanyol i la quarta del món. Està present en 180 ciutats de 120 països i distribueix gairebé tres milions de notícies a l’any en els diferents suports informatius: text, fotografia, àudio, vídeo i multimèdia, que arriben diàriament a més de dos milers de mitjans de comunicació de tot el món. 

Temes:

Govern