CONFESSIÓ

El secretari d'Estat de Comunicació va fer les fotos de les ulleres i les mans de Pedro Sánchez

Oliver es mostra sorprès per l'"enrenou" arran de la publicació de les imatges a Twitter

zentauroepp43723361 graf9024  madrid  12 06 2018   el secretario de estado de co180712122153

zentauroepp43723361 graf9024 madrid 12 06 2018 el secretario de estado de co180712122153 / JuanJo Martin

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari d’Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver, ha revelat serl’autor de les fotos del president del Govern, Pedro Sánchez, amb ulleres de sol a l’avió oficial i de les seves mans que, publicades a Twitter, van provocar "un enorme enrenou".

Amb aquesta anècdota, Oliver ha inaugurat avui el curs ‘40è aniversari de la Constitució: l’evolució i connexió dels drets intel·lectuals amb la informació’, organitzat per la Universitat Complutense de Madrid i la cadena SER.

"En la meva ingenuïtat, mai vaig pensar que una foto suscitaria un enrenou semblant us juro que mai vaig pensar que Kennedy s’havia fet una foto semblant", ha explicat entre rialles per il·lustrar "l’onada de soroll informatiu" i l’impacte immediat que, en el món de la comunicació actual, tenen els fets més nimis.

Per aquest periodista, en aquests temps de "sobreexplotació i sobreactuació" informativa, els mitjans de comunicació han de separar el soroll de la informació i "intentar promoure la qualitat enfront de la quantitat aclaparadora" de dades i opinions "amb què ens veiem inundats cada dia".

Amb el seu propi telèfon

Així, ha explicat com, en aquells primers dies a la Moncloa, al capdavant de la Secretaria d’Estat de Comunicació, i amb el seu propi telèfon, va fer un parell de fotos del president amb ulleres de sol dins de l’avió i les va publicar "amb pressa i sense pensar gaire" a Twitter per descobrir, un parell d’hores més tard, ja a Brussel·les, com s’havia format una "allau" entorn de la imatge.

També per "ingenuïtat i entusiasme" va fotografiar les mans de Pedro Sánchez a mesura que explicava els resultats de la cimera a la qual acabava d’assistir i les va publicar amb la intenció "de sortir de la foto oficial, seriosa i encorbatada" amb què normalment es representen els presidents.

Notícies relacionades

"Mai vaig pensar que la foto de les ulleres fos portada, ni que es convertís en un element de ridiculització i escarni del president", ha reconegut.

Una vegada constatat que "tot té un fort efecte comunicacional" i el "soroll i la fúria" que pot desencadenar qualsevol element de comunicació, Miguel Ángel Oliver ha considerat que "probablement ens retraurem i farem una comunicació més tradicional".