DESGLAÇ

Sánchez ordena que la comissió bilateral amb la Generalitat es reactivi aquest mes de juliol

El president del Govern espanyol va traslladar la instrucció després d'acabar la reunió amb Torra

L'Executiu espera tenir llestos ben aviat els informes sobre els recursos al TC de lleis catalanes

44230282 60

44230282 60

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha donat instruccions perquè la comissió bilateral entre l’Administració central i la Generalitat es reuneixi aquest mes de juliol, segons han informat fonts de la Moncloa. La reactivació d’aquest organisme és un dels acords de la reunió que van mantenir aquest dilluns Sánchez i el president de la Generalitat, Quim Torra. 

Notícies relacionades

Segons les mateixes fonts, el president del Govern va traslladar l’ordre al concloure la reunió al Palau de la Moncloa. Hores després, la ministra de Política Teritorial i Funció Pública, Meritxell Batet, va detallar a la cadena SER que l’Executiu espera que "en una o dues setmanes" pugui tenir llestos els informes previs sobre els recursos d’inconstitucionalitat plantejats pel Govern del PP contra lleis del Parlament de Catalunya per poder acudir a la comissió aquest mateix mes "amb contingut" i reprendre-la a l’octubre al ritme de les dues administracions.

Aquest dimarts, s’ha sabut també que dijous es reuniran a Madrid la vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, i el vicepresident de l’Executiu català, Pere Aragonès.