PROCÉS PER REBEL·LIÓ

Les defenses de Sànchez i Cuixart aportaran el documental sobre el 20-S com a prova

Els líders independentistes es mostren convençuts que servirà per "desemmascarar la injustícia"

zentauroepp40208048 barcelona 20 09 2017 pol tica registro de la gu rdia civil e180629094127

zentauroepp40208048 barcelona 20 09 2017 pol tica registro de la gu rdia civil e180629094127 / ELISENDA PONS

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les defenses de l’expresident de l’ANC i diputat de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, volen aportar com a prova el documental sobre el 20-S per intentar acreditar que no van cometre cap delicte de rebel·lió, com els imputa el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Així ho van explicar ahir dijous Marina Roig i Jordi Pina, advocats de Cuixart i Sànchez. "El documental reflecteix la realitat del que va passar aquell dia i serà d’interès nostre aportar-lo al procediment", va afirmar Roig en declaracions al canal 3/24. "Sol·licitarem formalment al Tribunal Suprem que aquest document s’incorpori a les actuacions", va afegir Pina, i va destacar que '20-S' recull "moments molt importants" per contrarestar el "relat dantesc" que ha realitzat el jutge Llarena.

El documental, emès ahir per TV-3 amb una quota de pantalla del 33,7% (982.000 espectadors), també va desencadenar una cascada de reaccions a les xarxes socials, entre elles les dels mateixos protagonistes. L’expresident de l’ANC es va mostrar convençut que "la veritat vencerà... i els inventors d’històries al final rebran el que es mereixen".

Cuixart, per la seva part, va expressar les seves ganes de veure un treball que, va subratllar, "desemmascara la injustícia".

Notícies relacionades

També hi van reaccionar l’exvicepresident Oriol Junqueras, que igual que Sànchez i Cuixart està en presó preventiva, i l’expresident Carles Puigdemont, que és a Alemanya a l’espera que la justícia decideixi si l’extradeix a Espanya.

El documental, produït per Mediapro, va generar en total més de 90.000 tuits, entre els quals també destaquen els del president del Parlament, Roger Torrent, el conseller Ernest Maragall i l’exdiputat de la CUP David Fernàndez: