CONFERÈNCIA NACIONAL

Els militants d'ERC forcen debatre la via unilateral

Les assemblees territorials esmenen el redactat inicial de la ponència estratègica realitzat per la direcció

zentauroepp42959988 primer pla de la portaveu d erc  marta vilalta  en roda de p180416142640

zentauroepp42959988 primer pla de la portaveu d erc marta vilalta en roda de p180416142640 / Rafa Garrido

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

ERC explicitarà en la ponència estratègica, que votaran el cap de setmana en conferència nacional, que "no renuncia a cap via democràtica i pacífica" per materialitzar la república catalana, la qual cosa inclou la unilateral, si bé continua apostant per una negociació amb "múltiples" actors.

Així ho ha explicat en roda de premsa després de la reunió de la comissió permanent la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, que ha especificat que la militància ha forçat un nou redactat en el text de la ponència, després de presentar 1.450 esmenes i que hagin sigut debatudes en 15 assemblees territorials.

En el text inicial de la ponència, avançat per EL PERIÓDICO el mes de maig passat, es vorejava la via unilateral i es cridava a augmentar la base social independentista.

Porta oberta a una DUI

Notícies relacionades

Fruit del debat intern, en la ponència estratègica no hi haurà finalment una aposta a favor d’una negociació multilateral o bilateral, sinó que els militants han preferit explicitar que ERC "no renuncia a cap via", la qual cosa comporta deixar oberta una possible declaració d’independència de manera unilateral.

Seran, en tot cas, els 1.200 inscrits a l’Assemblea Nacional que ERC celebrarà dissabte i diumenge en La Farga de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) els que s’hauran de pronunciar sobre això si es mantenen vives esmenes que qüestionin l’estratègia de partit que proposa la direcció actual.