PROCÉS SUCCESSORI EN EL PP DESPRÉS DE LA MARXA DE RAJOY

Cospedal: els militants prefereixen els que no s'amaguen

Santamaría remarca que els sondejos la situen, junt amb Feijóo, com la millor candidata per recuperar el Govern

zentauroepp43153502 madrid  02 05 18  actos de  l dia de la comunidad de madrid 180619104526

zentauroepp43153502 madrid 02 05 18 actos de l dia de la comunidad de madrid 180619104526 / JOS LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Gemma Robles
Gemma Robles

Directora de 'El Periódico de España'.

Especialista en Política

ver +

La pugna per succeir Rajoy ha començat i, tot i que hi ha set candidats, Dolores de Cospedal i Soraya Sáenz de Santamaría es perfilen com les màximes favorites. La primera, secretària general del PP, ha defensat que sempre és bo donar la cara com va fer ella contra els corruptes en el seu partit, i s’ha mostrat convençuda que els militants prefereixenalgú que doni la cara en lloc dels que s’amaguen. Per la seva banda, l’exvicepresidenta ha recordat que les enquestes que s’han publicat en els últims dies la situen, juntament amb Alberto Núñez Feijóo, com a millor candidata del PP per "recuperar" el Govern d’Espanya. Això sí, ha dit que si guanya Dolores de Cospedal el congrés, l’"ajudarà" perquè sigui presidenta del Govern des del "minut zero" sense cap lloc pel mig.

Cospedal ha subratllat que com a secretària general ha defensat el partit de temes que no tenien a veure directament amb ella, perquè els militants no es mereixien que el partit estigués "tacat" per "corrupteles" o "robatoris" comesos per persones vinculades amb el PP en el passat. "Donar la cara sempre és bo, és dur perquè te la trenquen, però és bo", ha afirmat a TVE. A més, ha assegurat que no es penedeix d’haver-ho fet, tot i que ha dit que és conscient que ha perjudicat la seva imatge. "Ho sé molt bé; això és un cost que té sempre el fet de donar la cara, però francament no em penedeixo de res", ha remarcat.

Cospedal ha advertit que surt a "guanyar-ho tot" i ha assegurat que, si ho aconsegueix, comptarà "amb tothom, estigui en la posició que estigui." "Crec que això és el millor per al Partit Popular, perquè d’aquest procés hem de sortir més units i comptar amb tothom, per descomptat", ha insistit.

Santamaría: entre enquestes i avals

Notícies relacionades

El seu rival ha tret pit a la COPE per les enquestes, a més de recordar que també es preguntava als enquestats pels candidats que podien "recuperar votants de Ciutadans". "Això és així i crec que s’ha de valorar. Som un partit de Govern, i no es tracta només de guanyar un congrés", ha emfatitzat, per ressaltar que ella el que vol és que el PP "torni a la Moncloa com més aviat millor".

Sáenz de Santamaría no ha volgut revelar quants avals ha presentat per poder optar a presidir el PP i ha minimitzat aquesta qüestió al·legant que li van aconsellar no entrar en "una guerra d’avals", perquè n’hi ha prou tenint-ne només 100. A més, creu que no s’havia de "molestar ningú ni insistir a ningú" perquè recolzés a la seva candidatura.

v7vhfzwoxsmme1bmo02qv41100 / periodico