PRIMÀRIES AL PARTIT POPULAR

Zoido manifesta el seu suport a Cospedal

El polític andalús assegura que la manxega és la que té "més mèrits i valors"

undefined43535549 graf8619  san sebastian  29 05 2018   el ministro del interi180605131912

undefined43535549 graf8619 san sebastian 29 05 2018 el ministro del interi180605131912 / Gorka Estrada

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’exministre d’Interior Juan Ignacio Zoido (PP) ha manifestat aquest dijous el seu suport a la candidata a la presidència del PP, María Dolores de Cospedal, que "representa la dignitat i sobretot els valors del PP", segons ha assegurat abans de destacar la seva "sòlida preparació" professional així com la seva "capacitat de govern", que, segons ha especificat, ha demostrat al capdavant del Govern autonòmic de Castella-la Manxa.

En declaracions als periodistes a Almeria després de reunir-se amb representants del seu partit a nivell provincial, Zoido ha traslladat el seu "màxim respecte" a la resta de candidatures, tot i que per a ell és la secretària general dels populars qui reuneix "més mèrits i valors per assolir la presidència" del PP.

"Sap trepitjar el terreny i sap compartir amb tots els veïns dels municipis i ciutats els valors del PP", ha destacat l’exministre, per a qui l’exresponsable de Defensa també és capaç "en els moments difícils de defensar la dignitat i sobretot els valors" del partit.

En aquesta línia, ha recalcat la seva "solvència al Govern espanyol" i el seu "coneixement del partit i sobretot de la militància" davant la resta d’opcions, a les quals ha reiterat el seu "respecte" i amb les quals preveu un procés "net". "Aquí no hi haurà rivalitat a l’hora de lluitar entre uns i altres", ha assegurat Zoido, que creu que hi haurà "una competència sana" entre els aspirants per fer-se "creditors de la confiança de la militància".

Zoido, que no s’ha pronunciat sobre si els aspirants haurien d’enfrontar les seves idees en un debat públic, ha valorat a més que "per primera vegada el PP" tingui "un model diferent" per "designar qui en serà el president". "És el model que ens hem donat i no el qüestionaré", ha afegit abans d’advertir que “no hi haurà territoris amb uniformitat" a l’hora de mostrar el seu suports, de manera que hi haurà "diversitat" en la votació.

"És bo que hi participin tots els militants. És sa i avui dia estem vivint uns moments en què la participació ha de ser el primer aval de qui estigui liderant un partit del govern com és el PP", ha dit per expressar el seu convenciment que d’aquest procés naixerà un PP "molt més fort" i "molt més sòlid" amb el qual "recuperar el Govern d’Espanya el més ràpid possible".

Amb Juanma Moreno a Andalusia

Zoido ha assegurat que, després de deixar les seves funcions al Govern central, la seva responsabilitat és "al Congrés dels Diputats", de manera que a Andalusia només ha de "complir l’obligació" que li marqui el president del PP-A, Juanma Moreno, així com "els diferents presidents provincials, especialment la meva presidenta a Sevilla, Virginia Pérez."

Notícies relacionades

D’aquesta manera, l’exministre ha assegurat que les seves tasques polítiques se centraran en l’àmbit nacional, malgrat que sempre "a disposició del partit, de Juanma Moreno" i de la presidenta provincial del seu circumscripció.

Amb això, ha explicat que la seva visita a Almeria, en la qual s’ha reunit amb el president del PP d’Almeria, Gabriel Amat, diversos diputats provincials, l’alcalde d’El Ejido, Francisco Góngora, el senador Eugenio Gonzálvez, i els diputats nacionals Juan José Matarí i Carmen Navarro, entre d’altres, no té com a objectiu obtenir suports, sinó que es correspon a una invitació que li havien cursat com a responsable d’Interior que s’ha mantingut després d’abandonar el càrrec.