CARTA POLÈMICA

Regidor de la CUP: "Estaria bé que un metge independentista no atengués el Rei"

El regidor cupaire Lluc Salellas va publicar una carta oberta criticant El Celler de Can Roca per acollir els premis Princesa de Girona

jjubierre34513264 el diputat lluc salellas aquest divendres 10 de juny del 201160630113952

jjubierre34513264 el diputat lluc salellas aquest divendres 10 de juny del 201160630113952 / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu del secretariat nacional de la CUP i regidor del partit a Girona, Lluc Salellas, ha declarat aquest dimecres que "si el Rei demanés hora a la consulta privada d’un metge independentista, estaria bé que no l’atengués" i que, per la mateixa raó, "un establiment privat pot negar l’entrada a un client, de manera que a El Celler de Can Roca es poden negar a acollir el Rei".

Salellas ha fet aquestes declaracions a RAC-1 després de la polèmica carta oberta que el regidor va escriure als germans Roca per allotjar els premis Fundació Princesa de Girona premis Fundació Princesa de Girona al centre d’esdeveniments del famós restaurant (Mas Marroch), la cerimònia dels quals se celebrarà el proper 28 de juny en un acte que presidirà Felip VI.

L’acte ha cogut a les files independentistes, que han criticat la decisió d’El Celler de Can Roca, i fins i tot alguns usuaris a les xarxes socials han arribat a demanar boicot al restaurant.

“Mostrar complicitat”

El cupaire ha explicat que "en un context polític com l’actual, en què tenim presos polítics i en el qual el rei espanyol encara no ha demanat perdó per la violència de l’1-O, el restaurant hauria de mostrar complicitat amb els seus veïns i veïnes de Girona, ja que la majoria han declarat el Rei 'persona non grata'".

Salellas ha insistit que no està "assenyalant a ningú" i que "és important mostrar certa coherència", ja que considera que "no val dir que és diferent acceptar que vingui el Rei que rebutjar-ho". 

Notícies relacionades

El regidor ha subratllat que "la carta no té voluntat de fer llistes, sinó que pretén ser una crida al diàleg", i ha afegit que sempre ha mantingut una relació de "confiança i respecte amb els germans Roca". 

"En democràcia és important el diàleg, i això implica que els germans Roca poden rebre molts agraïments per la seva tasca a la ciutat, però també crítiques quan no es comparteix una decisió, i més en un moment polític com l’actual", ha assenyalat Salellas.