El més gran dels germans Roca: "No fem política, som cuiners"

Joan Roca assegura que les crítiques per acollir els premis Princesa de Girona són "injustes"

La cerimònia d'entrega se celebrarà a El Celler de Can Roca i serà presidida per Felip VI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"És injust el que està passant. Nosaltres no fem política, som cuiners", ha declarat aquest dimecres en una entrevista a RAC-1 Joan Roca, el més gran dels germans Roca i cuiner del famós restaurant El Celler de Can Roca, que acaba de ser reconegut com a segon millor restaurant del món (una altra vegada) pel prestigiós rànquing 'The World’s 50 Best Restaurants'.

La polèmica va començar després de conèixer-se que l’Ajuntament de Girona es va negar a cedirl’auditori municipal per al lliurament dels premis de la Fundació Princesa de Girona, la cerimònia del qual presideix habitualment Felip VI. Al final, la celebració tindrà lloc al Mas Marroch, l’espai que El Celler de Can Roca té destinat per a esdeveniments.

La notícia va ser criticada des de les files independentistes a les xarxes socials, però Joan Roca ha afirmat que "un restaurant és hospitalitat" i ha explicat que "el sopar posterior a l’entrega dels premis ja se celebrava al restaurant, l’únic diferent és que els premis també s’entregaran allà perquè a l’auditori no es pot fer".

Cartes obertes i xarxes socials

Notícies relacionades

El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Girona Lluc Salellas va publicar divendres passat una carta oberta dirigida al restaurant, en què assegurava que "molta gent valorarà el gest de no obrir les portes a Felip de Borbó" i que va ser el rei que "va justificar la violència contra milers de catalans i catalanes".

David Mascort (ERC), alcalde de Vilablareix, la localitat on se celebrarà la cerimònia d’entrega dels premis també va expressar la seva disconformitat per l’esdeveniment a les xarxes socials, i va assegurar: "No podem acceptar de cap manera que una entitat que representa els que ens peguen, ens tanquen o ens exilien vingui a muntar festes".